AJUTS I SUBVENCIONS

1,15 milions de la Diputació en ajuts a les polítiques locals d'habitatge

Un dels objectius és "afavorir el repoblament a entorns rurals, en municipis de menys de 1.000 habitants"

Imatge d'arciu de la façana del Palau de la Diputació, il·luminada | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de maig de 2022 a les 12:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona ha consolidat els ajuts que impulsen polítiques locals d'habitatge als municipis de la demarcació. De fet, la convocatòria que la institució posa a disposició de tot el món local per aquest 2022 ha gairebé triplicat la seva dotació respecte l'any anterior, tot arribant fins als 1.150.000 euros. L'objectiu d'aquesta línia d'ajuts és, d'una banda, "impulsar el desenvolupament de polítiques socials d'habitatge als ens locals", i de l'altra, "afavorir el repoblament a entorns rurals, en municipis de menys de 1.000 habitants", segons s'ha apuntat des de l'administració supracomarcal.

La Diputació va posar en marxa aquesta nova línia de subvencions fa tres anys, i tant la dotació total com el nombre de municipis beneficiaris "ha crescut exponencialment any rere any". En aquest sentit, la convocatòria de l'any 2021 va servir per ajudar 27 ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès a tirar endavant inversions per a crear, rehabilitar i millorar la qualitat dels habitatges municipals o per a redactar o revisar els Plans Locals d'Habitatge o Programes d'Actuació Municipal d'Habitatge, amb una pressupost total de 417.000 euros.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat que els ajuts que la institució posa a l'abast dels municipis "són fruit de l'escolta activa vers els municipis, que permeten crear serveis adaptats a les seves necessitats". En aquest sentit, "l'habitatge és una de les principals polítiques públiques que tenim per combatre el despoblament", afegeix. Els ens locals de la demarcació de Tarragona ja poden sol·licitar aquests ajuts a través de la web de la Diputació. El termini per a la presentació de sol·licituds està obert fins al 10 de juny.

2,9 milions en ajuts per a fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionalsTambé està obert el període per a demanar les subvencions per a restablir béns i serveis dels ens locals afectats per fenòmens meteorològics i  per altres situacions excepcionals i urgents.

La Diputació de Tarragona posa a disposició aquests ajuts per als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i els consells comarcals del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. La dotació total d'enguany ascendeix a 2,9 milions. La informació d'aquesta línia de subvencions es pot consultar a la web de la Diputació, en aquest enllaç.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: