1 de 10
URV

Consumir més fruita i verdura redueix el risc cardiovascular

Són els resultats d'un estudi realitzat per la Unitat de Nutrició Humana de la URV i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili dins el projecte PREDIMED-plus

L'equip de la URV-IISPV que ha dut a terme l'estudi | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de maig de 2022 a les 10:28 |
Aquest article es va publicar originalment el 17 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Consumir quantitat i varietat de fruites i verdures s’associa a una millora del perfil cardiometabòlic en persones que tenen un alt risc cardiovascular. Aquest és un dels resultats principals d'un estudi realitzat per la Unitat de Nutrició Humana de la URVIISPV, que ha posat de manifest que els participants que havien augmentat la varietat en el consum de fruites i verdures tenien nivells de glucosa més baixos, menys pes corporal i un perímetre de cintura més reduït després d'un any de seguiment.


6.647 persones han participat en l'estudi


L’estudi també ha demostrat que, en incrementar conjuntament la varietat i la quantitat de fruites i verdures, la millora del perfil cardiometabòlic és encara més significativa després d'un any de seguiment en comparació amb l'augment de la quantitat i varietat d'aquests aliments per separat. La recerca ha analitzat el consum de fruites i verdures de 6.647 participants amb risc cardiovascular alt.

La disminució del risc cardiometabòlic es podria deure, principalment, a l'activitat antioxidant, antiinflamatòria, antiaterogènica i anti-mutagènica que exerceixen els diferents fitoquímics presents a les fruites i verdures. Pel que fa als resultats obtinguts en aquest estudi, els investigadors destaquen la importància del consum d'una gran varietat i quantitat diària de fruites i verdures per millorar el perfil cardiometabòlic (i disminuir el risc de malaltia cardiovascular), especialment en persones d'alt risc.

Els resultats de la investigació, feta per la Unitat de Nutrició Humana de la URV amb grups de recerca de l'estudi PREDIMED-plus i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili, s'han publicat a la revista científica European Journal of Clinical.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: