1 de 10
SOCIETAT

Les «oportunitats» de la planificació estratègica, a debat al Castell del Cambrer

Nova sessió de reflexió i opinió al voltant de 'Reus, horitzó 32"

Una imatge de la sessió d'aquest dimecres | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 de maig de 2022 a les 20:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Castell del Cambrer ha acollit aquest dimecres, 18 de maig un nou debat del pla estratègic Reus Horitzó 32 que, en aquest cas, ha tractat les "oportunitats" de la planificació estratègica. La periodista Anna Fortuny ha estat la moderadora del debat, amb la participació de Dolors Setó Pàmies, professora i investigadora del Departament d'Empresa a la URV; Josep M. Piñol Alabart, tècnic de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement de la URV; i Jordi Bergadà Masquef, arquitecte i exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus.

En el marc del procés d’elaboració del pla estratègic Reus Horitzó 32 s’ha organitzat el cicle de debats En clau de futur per centrar la reflexió estratègica al voltant de sis àmbits específics: el món de l’empresa, l’activitat cultural, l’habitatge, l’esport i la vida saludable, l’espai de l’àrea metropolitana i la mateixa planificació estratègica. Cadascun dels debats compta amb la participació de diferents especialistes que aportaran la seva visió en relació a les oportunitats de futur que la reflexió al voltant de cadascun d’aquests temes pot plantejar.

La sessió ha abordat qüestions diverses, inclosa la vinculació d'un pla estratègic com a tal "amb la resta d'actuacions que es fan a les ciutats", en paraules de Setó. Aquesta també ha volgut destacar la "importància" dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS), al seu parer "clau" de cara al futur. En aquesta línia, Bergadà ha precisat que els plans estratègics han de poder permetre "avaluar el nivell de compliment de cadascun" d'aquests. Al seu torn, Piñol ha exposat la seva experiència en el desenvolupament del Pla estratègic del Camp de Tarragona, que ha descrit com "un producte en si mateix", tot lamentant que finalment "no s'hagi desplegat" des del territori. 

El pròxim debat serà el dia 1 de juny, sobre Esport i vida saludable a les ciutats, amb la participació de Jordi Bros Ribes, expert en l'àmbit de l'esport; Tere Cousillas Fernández, responsable de Programes i Formació del Consell Esportiu del Baix Camp; i Luis Franco Bonafonte, especialista en Medicina de l'esport.

Anteriorment, els debats al voltant del pla estratègic es van centrar en l'emprenedoria, la cultura i l'habitatge:Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: