ENSENYAMENT

Els docents tallen la rotonda de les Gavarres a Tarragona en la primera jornada de vaga parcial

S'han fet crits contra les retallades i contra el conseller Cambray

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 17 de maig de 2022 a les 10:04 |
Els docents, tallant aquest dimarts al matí la T-11 al seu pas per la rotonda de les Gavarres. | Josep M. Llauradó
Primera jornada de vaga després de la represa de les mobilitzacions per part del col·lectiu docent. A Tarragona, la protesta ha començat aviat, a les 8 del matí, des del polígon comercial de les Gavarres, des d'on s'han dirigit fins a la rotonda de la carretera T-11, on han estat tallant durant aproximadament tres quarts d'hora. Els Mossos han redirigit el trànsit, mentre que el mig centenar de manifestants també han fet una aturada per descongestionar-lo durant cinc minuts.

Laura Ferré, portaveu del sindicat USTEC-STEs, ha reclamat de nou la "dimissió" del conseller d'educació, Josep Gonzàlez Cambray, per no consensuar els canvis al sector. En total hi ha convocades quatre jornades de vaga, dues d'elles parcials: el 17 de maig i el 2 de juny de 8 a 10 del matí, i el 25 de maig i el 9 de juny tot el dia.

L'acció d'aquest dimarts ha servit, segons apuntava la portaveu de la CGT, Marta Minguella, per "trencar la normalitat". Professors i representants sindicals també de la Intersindical, UGT, CCOO i ASPEPC han participat del tall per tal de pressionar la conselleria perquè no apliqui el nou currículum acadèmic i les noves condicions laborals per als mestres.

De nou, doncs, s'han sentit els ja habituals crits contra les retallades, el "no és per les vacances, és per les mancances" i diverses cançons populars versionades amb les reivindicacions del col·lectiu. Si bé la protesta ha generat retencions importants, no hi ha hagut cap incident destacable amb cap conductor.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: