FAUNA

Tarragona inicia la campanya de fauna marina

Les novetats d'aquesta edició són els tallers a escoles i casals

Les tortugues babaua alliberades l'any passat a la platja del Miracle. | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 21 de maig de 2022 a les 18:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona ha presentat la nova edició de la campanya de fauna marina amb l'objectiu d'incentivar el compromís social vers la protecció de la fauna i donar a conèixer la biologia dels animals marins, com identificar els seus rastres o com actuar en cas de detectar-los. La consellera de Medi Ambient Eva Miguel ha explicat que "després de la posta de 99 ous de tortuga caretta a la platja del Miracle l'any passat, hem  decidit iniciar abans la campanya i també hi hem incorporat noves activitats i oportunitats de participació".  El pressupost per a la campanya de fauna marina és de 15.000 euros.

En primer lloc, la campanya obrirà un cicle de formacions dirigides tant a centres educatius i de lleure, com al públic en general. En aquest sentit, s'incidirà en el procés educatiu dels més petits mitjançant xerrades informatives, en escoles i casals d'estiu municipals, que incorporaran divers material divulgatiu dissenyat, específicament, entorn la tortuga caretta. En aquest sentit, s'ha reeditat un quadern pels infants, amb una tirada de 1.500 exemplars.  

Per altra banda, les formacions obertes al públic aprofundran en la biologia i ecologia de la fauna marina, en sessions presencials, i oferiran sortides pràctiques (a platja) en les que s'efectuaran transsectes de seguiment i albirament. Les formacions obertes al públic, seran gratuïtes i aptes per a totes les edats. El procés d'inscripció s'iniciarà la primera setmana de juny de 2022, a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

També es posarà en marxa el programa de voluntariat amb la col·laboració de les entitats ambientals: GEPEC, La Sínia, Greenpeace - Tarragona, Ecologistes en Acció, GATA, Salvem la Platja Llarga. En la presentació, Andrea Córdoba, membre de La Sínia i representant de les entitats ambientals ha "agraït a l'ajuntament el suport al voluntariat" i ha fet una crida a la ciutadania a sumar-se a la campanya.  

Des de l'any 2015


Des de l'any 2015, el Departament de Medi Ambient impulsa la Campanya de Fauna Marina al municipi de Tarragona. Des de l'inici, la campanya s'enfoca al seguiment de la presència d'animals marins com els dofins, les tortugues o, fins i tot, les balenes en el litoral tarragoní.

L'any 2021, la posta de fins a 99 ous de tortuga babaua (caretta caretta) a la platja del Miracle, va despertar un alt interès en el conjunt de la ciutadania i, com a deriva, un augment de les sol·licituds de col·laboració en la campanya. Aquest juliol, està previst que s'alliberin a Tarragona una quarantena de tortugues del niu del Miracle que van ser traslladades al CRAM.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: