1 de 10
POLÍTICA

El PSC presenta una moció per «millorar les infraestructures i la mobilitat» als polígons

Una segona proposta socialista al ple se centra en les ocupacions "delictives"

Una imatge del polígon Agro Reus | Google Maps
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 16 de maig de 2022 a les 13:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els polígons de Reus, "així com el de moltes ciutats, han canviat considerablement amb el pas dels anys i, actualment, ja no només s’hi troben indústries i grans empreses que ofereixen els seus serveis a gran escala, sinó que també s’instal·len comerços, gimnasos i altres equipaments esportius i d’oci". És per aquest motiu que des del PSC es portarà una moció al plenari d’aquest divendres (en directe a Reusdigital.cat) per tractar l’evolució dels polígons per "millorar les infraestructures i la mobilitat, especialment". A banda, el PSC de Reus també es posarà a debat la "problemàtica" de les ocupacions "delictives" amb unes mesures que "pretenen dotar de més recursos l’Ajuntament per poder fer front a aquesta problemàtica".

"Consens" per tenir un pla de mobilitatPel que fa als polígons, el portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín, ha argumentat que “cal parar atenció a l’evolució de les zones industrials de Reus per seguir atraient empreses i conservar les que tenim instal·lades” i per fer-ho "és necessari que les condicions de tots els polígons siguin les millors". En aquesta línia, des del PSC s'ha apuntat que es buscarà "consens" per aprovar la creació d’un pla de mobilitat amb la participació de les empreses i les seves associacions que les representen que contempli l’increment de parades i freqüències d’autobús urbà en els polígons i en el qual s’analitzi la possibilitat d’incrementar les entrades i les sortides de les diferents zones industrials.

“Aquestes són unes de les necessitats que ens van traslladar alguns dels empresaris amb els quals hem pogut conversar”, ha explicat Martín, qui ha apuntat que “hi ha un centre mèdic al qual molts usuaris hi arriben amb autobús, però aquests han de perdre molt de temps esperant el transport públic per la mala connexió i freqüències que hi ha”. Una altra de les propostes per a millorar els polígons és establir un programa de condicionament de l’asfaltat, de les voreres, d’espai per a les mobilitats alternatives i de disposar de zones d’aparcament suficients per a la dimensió del polígon concret.

Sobre les ocupacions "delictives"En aquesta línia, el portaveu del PSC, ha dit que “en el cas del polígon Dyna és on hem detectat que falten més zones d’aparcament, ja que molts usuaris utilitzen un descampat que no està preparat per a deixar el vehicle”, i sobre la mobilitat alternativa assenyala que “en la majoria de polígons hi ha espai de sobre per poder fer carrils bici que siguin segurs per als usuaris i potenciar així una mobilitat més sostenible amb bicicleta o patinets”. “Algunes empreses de la zona també ens han fet arribar queixes d’inundacions en punts ja localitzats, d’episodis de males olors i generació de plagues en diverses èpoques determinades de l’any, una situació a la qual també hem de posar-hi remei”, ha argumentat Martín.

Finalment, pel que fa a la moció sobre les ocupacions "delictives" il·legals, el PSC vol requerir a les entitats bancàries, fons immobiliaris i grans tenidors que cedeixin els habitatges buits dels que disposen que no hagin llogat o venut en un termini de tres mesos i també demanarà a la Generalitat que es doti anualment als ajuntaments de recursos econòmics suficients per poder incrementar els ajuts a les persones vulnerables i frenar una part de les ocupacions il·legals, entre altres propostes. “No s’ha fet la feina de disposar dels 1.000 habitatges anunciats en campanya electoral i només sentim a parlar de plans d’habitatge, però cap acció executada”, ha criticat Martín. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: