POLÍTICA

La CUP demana explicacions a l'Autoritat Portuària de Tarragona per la identificació d'activistes de Stop Creuers

Vuit persones van passejar pel moll de Llevant amb banderoles i van acabar retingudes per la Guàrdia Civil

per Redacció, Tarragona | 16 de maig de 2022 a les 12:40 |
El creuer Costa Diadema, al Port de Tarragona, aquest diumenge. | Cedida.
En un comunicat emès aquest dilluns, l'endemà de la identificació de vuit activistes de la plataforma Stop Creuers, l'assemblea local de la CUP de Tarragona mostra "tot el suport a les companyes de la Plataforma Stop Creuers de Tarragona que ahir van ser identificades al moll de Llevant per la Guàrdia Civil i seguretat del Port". La plataforma havia convocat a una concentració arran de l'arribada a la ciutat del creuer amb més capacitat de passatgers que atracarà enguany, unes 5.000 persones.

Les persones assistents a la protesta, segons assenyala la CUP, "només es volien fer una foto amb les seves pancartes i el macrocreuer de fons, al moll del davant". "Considerem que aquestes identificacions atempten a la llibertat d'expressió i manifestació i des de l'assemblea local de la CUP exigim explicacions a l'Autoritat Portuària, al president del Port i a la Subdelegació del Govern", detallen en el mateix comunicat.

"El que el turisme de creuer no fa res més que perpetuar el model de turisme de sol i platja, massiu i poc sostenible. La nova terminal al moll de Balears s'allunya de l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. En aquest sentit, volem recordar que aquest octubre arribaran a atracar fins a tres creuers en un sol dia a la nostra ciutat. I és que vivim en un territori on conviu la indústria petroquímica i el Port de Tarragona, on ara hi hem de sumar l'arribada de més creuers que són altament contaminants i això sense saber què respirem ni quins efectes té sobre la població", conclouen.


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: