POLÍTICA

Cs Reus vol que la Guàrdia Urbana ajudi els menors a «apartar-se de la delinqüència»

A través d'una moció per tal que el cos policial s'integri al programa estatal Agent Tutor

García, a la sala de premsa del consistori reusenc | Cs Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 16 de maig de 2022 a les 12:12 |
El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus ha presentat una moció en la qual demana al govern municipal que designi un regidor per a integrar-se a la Xarxa Europea de Corresponsals Regionals i Locals de la UE. "Aquesta xarxa ofereix als seus membres informació específica i invitacions a actes, intercanvis i debats que permeten disposar d'informació de primera mà sobre decisions de la UE que afecten el món local i tendències legislatives sobre urbanisme, desenvolupament econòmic, medi ambient, polítiques socials, pressupostos, fons Next Generation, programes de beques universitàries i visites d'estudi al Comitè de les Regions, per això Reus ha de ser-hi present", ha indicat la portaveu liberal, Debora García.

La regidora ha explicat que el regidor corresponsal que s'integri al Comitè Europeu de les Regions podrà utilitzar la seva llengua pròpia i presentar preguntes o sol·licitar ajuda per a organitzar actes mentre el seu mandat sigui vigent.

"El regidor que sigui designat membre i integri la Xarxa podrà informar la resta de la corporació local sobre les accions d'interès de la UE o traslladar a la UE els assumptes que siguin d'interès municipal, és imprescindible que estiguem representats allà", ha remarcat García.

A banda, el grup ha presentat una moció perquè la Guàrdia Urbana s'integri en el programa Agent Tutor que va idear la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i que consisteix a destinar agents de policia local a promocionar els drets de la infància i intervenir en la prevenció i protecció de menors, col·laborant amb la comunitat educativa i els professionals de la xarxa de recursos municipals per a apartar als menors de la delinqüència.

"El programa està centrat en combatre la delinqüència de baixa intensitat i intervenir sobre menors d'edat per a evitar que en el futur es produeixin situacions més greus", ha explicat Debora García.

La mesura proposada suposaria que membres de la Guàrdia Urbana de Reus serien seleccionats per exercir d'Agent Tutor i treballar en la prevenció, protecció i mediació "tant en l'àmbit escolar com en el de salut mental, així com en la sensibilització i seguretat viària i prevenció de la violència, especialment sobre les bandes juvenils". L'Agent Tutor també tindria utilitat per a abordar les problemàtiques derivades de l'assetjament escolar, les addiccions juvenils o l'ús problemàtic de les noves tecnologies.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: