MEDI AMBIENT

Medi Ambient impulsa la Festa familiar del reciclatge a Reus

Dissabte 21 de maig, a la plaça de la Llibertat, amb tallers, jocs i un inflable

La festa de dissabte inclou jocs i tallers per als més petits de casa | ND
per M.B., Reus, Catalunya | 16 de maig de 2022 a les 11:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient organitza aquest dissabte, 21 de maig, de dos quarts d'11 del matí a la 1 del migdia i de les 4 de la tarda a les 8 del vespre, la Festa del Reciclatge a la plaça de la Llibertat. Una jornada d'activitats educatives i lúdiques "per conscienciar de la necessitat de reduir, reutilitzar, reciclar i fomentar l’hàbit de separar els residus a les nostres llars", segons s'ha exposat aquest dilluns en roda de premsa. El regidor del ram, Daniel Rubio, ha manifestat que “darrere dels elements lúdics i festius que fa atractiva la festa, hi ha la voluntat de millorar els hàbits de reciclatge i la intenció de transmetre a les noves generacions el respecte per la natura, la consciència que els recursos naturals són finits i la necessitat d’adaptar-nos a la realitat del canvi climàtic”.
 

Rubio, a la sala de premsa del consistori reusenc Foto: Reus.cat


Aquesta activitat forma part del programa de conscienciació ambiental per millorar la sostenibilitat a Reus, sensibilitzar sobre el canvi climàtic i els seus efectes, i fer avançar amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que impulsa la regidoria. Al llarg del dia se succeiran tallers per als més petits, jocs i sortejos per finalitzar amb una mini disco infantil que de la mà d’un grup d’animadors inclourà coreografies i jocs de màgia.

En el decurs de la jornada es podrà visitar també la carpa de la nova campanya Reus, recicla bé, on dos educadors ambientals resoldran els dubtes més freqüents sobre la separació de residus, repartiran bosses i cubells d’orgànica per reciclar i recolliran els suggeriments dels veïns i veïnes que s’acostin. Entre els principals atractius de la festa hi haurà elements interactius. 

L’inflable “Pop del reciclatge. Recicla aprenent”Amb aquest element, l’Agència de Residus de Catalunya posa a l’abast dels nens una eina, que de forma lúdica i pedagògica, vol ajudar a que els més petits adquireixin hàbits que els permetin interioritzar la recollida selectiva dels residus com a una acció quotidiana en les seves vides.

A l’interior del pop, els infants aprenen a separar residus i a dipositar-los al contenidor corresponent accedint-hi lliscant per tobogans perquè sigui més divertit.

La ruleta del reciclatgeÉs, en aquest cas, un joc de preguntes i respostes sobre reciclatge. Qui resolgui correctament els enigmes de la ruleta es podrà emportar un bolígraf fet amb el reciclatge de les d’ampolles PET d’Ecoembes, embuts per al reciclatge d’oli i entrar en el sorteig d’un petit contenidor per a la llar d’Ecovidrio.

Es faran dos sortejos, un al matí i l'altre a la tarda.

Taller de sabons casolansEs podrà fer sabó casolà a partir d’oli usat i personalitzat amb els elements naturals que triïn. Els nens i nenes s’emportaran el sabó que produeixin. També n'hi haurà, un, de taller, amb el joc del reciclatge. Està pensat per aprendre de forma divertida a reutilitzar. Els nens abricaran el seu propi joc a partir d’envasos per a jugar. 

Al llarg de tot el dia també hi haurà un taller de dibuix sobre el reciclatge de l’oli i per refrescar-se es posarà a l’abast dels assistents una font d’aigua freda- KM0, gràcies a la col·laboració d'Aigües de Reus. 

Descarregueu-vos el Cartell de la festa del reciclatge per consultar els horaris previstos. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: