mobilitat

La campanya de control de bicicletes i patinets elèctrics es tanca amb 77 actes aixecades

En són un 33% menys que en l'anterior, feta al gener, i es destaca la reducció de denúncies per circular per les voreres

Un agent inspecciona un patinet | Guàrdia Urbana de Reus
per M.B., Reus, Catalunya | 16 de maig de 2022 a les 10:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat 77 actes durant la setmana del 9 i el 15 de maig, en el marc de la campanya de seguretat viària de control i vigilància de bicicletes i patinets elèctrics (VMP) realitzada en coordinació amb el Servei Català del Trànsit.

Aquesta dada suposa una reducció de 33% del número d’infraccions detectades en comparació amb la campanya similar que el cos municipal de seguretat va portar a terme entre el 10 i el 16 de gener passats, quan es van recollir 115 denúncies.


Des del cos s'ha volgut destacar la reducció per infraccions relacionades amb la circulació per voreres en VMP, que passa de les 87 denúncies al gener a les 51 de la campanya del maig (un 41 % menys). La resta d'infraccions es mantenen en xifres similars a la campanya executada a l'hivern.

En un comunicat, la Guàrdia Urbana ha atribuït el descens de les dades "tant a les accions de formació i realització d'educació viària que fa amb els alumnes dels instituts de la ciutat al parc de trànist, com a les actuacions de vigilància i seguiment d'aquests vehicles". 

Detall de les infraccions detectades en la campanyaSegons ha precisat el cos policial, la campanya s'ha tancat tot havent aixecat tres actes per circular en bicicleta per zones de vianants i voreres habilitades; dues per circular en bicicleta en sentit contrari; i dues per per circular amb una bicicleta, de nit, sense dispositius d'enllumenat.

Destaquen les 51 actes aixecades per circular amb VPM per voreres i zones de vianants; també se'n compten set per circular amb VPM amb un número de persones transportades superior al permès; dues per circular amb auriculars connectats mentre es circula amb un VMP; quatre per circular amb un VMP de nit o en situacions amb poca visibilitat, sense llum ni roba reflectant.; i una acta per positiu en alcohol superior a 0,25 mg/l aire en un VMP.

Finalment, tres han estat les actes per circular en sentit contrari en un VMP; i 10 les infraccions comeses per menors d’edat conduint un VMP.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: