1 de 10
Defuncions

Es mor el neuròleg Francesc Subirà i Rocamora

Gran aficionat al rugbi, va impulsar aquest esport a la nostra ciutat

Francesc Subirà i Rocamora | Acid Factory
per Reusdigital.cat, Reus | 15 de maig de 2022 a les 15:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest diumenge, s’ha conegut la notícia de la mort de Francesc Subirà i Rocamora. Nascut a Vic, l’any 1927, Subirà es va establir a Reus, l’any 1954. Es va llicenciar en medicina i cirurgia a la Universitat de Barcelona, l'any 1952. Es va especialitzar en psiquiatria, neurologia, electroencefalografia i geriatria. El 1969 va fundar el primer Club Terapèutic d'Hospital Psiquiàtric a Catalunya i el 1970 va ser nomenat subdirector de l'Institut Pere Mata de Reus.

De jove, Subirà, va jugar al rugbi, i el 1968 va fundar el Rugbi Reus. En les eleccions municipals de 1979 va ser elegit regidor de Reus per Esquerra Republicana de Catalunya i en les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980 va ser elegit diputat per la demarcació de Tarragona. Al Parlament va ser membre de la Comissió de Drets Humans. Subirà va presidir la primera sessió del Parlament de la represa democràtica, ja que fou el primer en recollir l'acta de diputat volent recordar així la primera sessió del Parlament durant al República, que havia presidit un reusenc.

Membre actiu de l'associacionisme reusenc, va ser fundador del Cine-Club Universitari, la Borsa del Col·leccionista de Reus i IMAIER, i impulsor de nombroses iniciatives des de la junta del Reus Deportiu, a la Junta d'El Círcol, al Centre de Lectura i com a membre dels Guardadors de la Tronada. Membre de l'Agrupació Fotogràfica de Reus, les seves fotografies en blanc i negre han estat guardonades en diversos certamens i exposades en exposicions de prestigi. Francesc Subirà va coordinar el llibre Reus Panorama, amb textos de Pere Anguera i direcció fotogràfica de Josep Maria Ribas Prous.
 

Presentació de la candidatura d'ERC l'any 1979 Foto: Arxiu Isabel Martínez

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: