AJUTS I SUBVENCIONS

Cambrils obre dues convocatòries d'ajuts per despeses bàsiques de la llar

Per a persones en situació de risc d'exclusió social i les majors de 65 anys

Una línia d'ajuts és per als subministraments d'aigua, llum i gas | Ricard Novella
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 13 de maig de 2022 a les 16:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils està a punt d'obrir dues convocatòries de subvencions per contribuir a cobrir despeses bàsiques de la llar de dos col·lectius: persones en situació o risc d'exclusió social i persones majors de 65 anys jubilades o pensionistes que reuneixin els requisits generals i específics detallats a les bases.

Els ajuts estan destinats a despeses de subministraments (aigua, llum o gas) i d'hipoteca o lloguer. Per poder accedir a la convocatòria serà imprescindible presentar els rebuts originals pagats pel banc del lloguer, crèdit hipotecari o subministraments dels últims 12 mesos anteriors a la data d'inici de presentació de les sol·licituds.

Les persones interessades podran presentar les seves sol·licituds de l'1 al 22 de juny, en imprès normalitzat, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament. Cal demanar cita prèvia a través del següent enllaç, o per telèfon trucant al 010 des de Cambrils o al 977 79 45 79 des de fora del municipi.

Les dues subvencions són incompatibles entre elles. La dotació total prevista de les ajudes per a persones en risc d'exclusió social és de 32.000 euros, que es distribuiran entre les sol·licituds admeses, segons la situació econòmica de la unitat familiar, amb una quantitat individual màxima de 150 euros per persona beneficiària. L'any passat es van beneficiar d'aquestes subvencions un total de 217 persones.

En el cas de les ajudes a persones majors de 65 anys, la dotació total prevista és de 23.000 euros, que també es distribuiran entre les sol·licituds admeses, segons la situació econòmica de la unitat familiar, amb una quantitat individual màxima de 175 euros per persona beneficiària. L'any passat es van beneficiar d'aquestes subvencions un total de 133 persones.

De manera complementària, l'empresa Comaigua, gestora del servei d'aigua municipal, aplicarà als beneficiaris d'aquesta subvencions les ajudes previstes al Fons de Solidaritat per a persones majors de 65 anys, així com per a famílies nombroses i/o monoparentals, en base al conveni signat amb l'Ajuntament.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: