1 de 10
PORT TARRAGONA

El Port de Tarragona i la Paeria de Lleida impulsen la construcció d’una estació de mercaderies i un port sec

La connexió entre els dos agents industrials permetrà millorar les exportacions i importacions de les empreses de Lleida

El Port de Tarragona, en una imatge d'arxiu | Port de Tarragona
per Redacció, Tarragona | 13 de maig de 2022 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Port de Tarragona i Lleida impulsaran la construcció d’una estació de mercaderies i un port sec a la capital de l’interior del país. El president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, i el regidor d’Urbanisme de la Paeria de Lleida, Toni Postius, s’han reunit per avaluar el projecte de terminal ferroviària de mercaderies del futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans, ubicat a Lleida.

La terminal tindrà 750 metres de longitud, ampliable fins a 1.500 metres. Segons ha explicat Postius, la plataforma tindria prou capacitat per convertir-se en un port sec de càrrega i descàrrega de mercaderies que complementés el Port de Tarragona, millorant la capacitat d'exportació i importació per via marítima de les empreses de Lleida.

El principal objectiu, on coincideixen el Port, la Paeria i representants de la Cambra de Comerç i d’Asfac, és potenciar el transport ferroviari i les infraestructures per assolir un transport de mercaderies més eficient i sostenible.

El president del Port de Tarragona ha afirmat que "el polígon industrial Torreblanca - Quatre Pilans és d’interès no només per a la ciutat de Lleida i del Port de Tarragona, sinó que és un projecte de país que permetrà desenvolupar el territori de Lleida i del país, amb una aposta clara pel transport sostenible mitjançant l’estació ferroviària".

Durant el mes de juliol està prevista l'aprovació del Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica del nou polígon de Torreblanca Quatre Pilans. Aquest serà el primer pas, que permetrà arrencar la posada en marxa d'aquest gran nou sector industrial a Lleida.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: