1 de 10
EQUIPAMENTS

El centre cívic Gregal preveu obrir el 2023

Compta amb un pressupost de 2,5 milions d’euros i un termini de 14 mesos d'execució

El Centre Cívic Gregal estarà obert a la ciutadania el 2023 | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 13 de maig de 2022 a les 12:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja s'ha aprovat el projecte executiu del centre cívic Gregal, l’equipament municipal que se situarà en un dels recintes del Palau Boule i té previst estar a disposició de la ciutadania durant el 2023.

El projecte executiu del centre cívic del barri Niloga compta amb un pressupost de 2,5 milions d’euros que es destinaran a la intervenció arquitectònica de l’edifici i a la reurbanització de l’entorn. Properament es publicarà la licitació del contracte d’obres i urbanització que tindrà un període de durada d’entre 3 i 6 mesos, a partir del qual començaran els 14 mesos d’execució del projecte.
 

Redomelació de l'entorn amb una plaça elevada


En la remodelació urbanística de l’entorn preveu crear una plaça elevada, situada davant l’accés principal de l’equipament al carrer de Castellvell, i fer una ampliació de les voreres al carrer d'Antoni Gaudí, amb l’objectiu de convertir l’entorn en una zona preferent per a vianants. Aquest nou espai es remarca amb una pèrgola urbana, que completarà la façana de la nau i emmarcarà aquest punt de confluència dels dos accessos.
 

Compta amb un temrini d'execució de 14 mesos a partir de la licitació Foto: CedidaRespecte a l’adequació de l’edifici, es respectarà l’aspecte original i l’estil industrial característic del Palau Boule, construït a finals del segle XIX: es crearan diversos espais destinats a una sala polivalent, bar cafeteria, aules de formació i gimnàs, entre d’altres. L’equipament disposarà de diferents accessos perquè cada espai pugui treballar independentment i en diferents horaris.
 

El centre cívic Garbí, a la plaça del Velòdrom


Pel que fa als passos de Setmana Santa que actualment es troben al Palau Boule, seran traslladats a una nau del Polígon Granja Vila, per cedir l’espai al centre cïvic Gregal. Aquest projecte s’inclou al Pla d’Acció Municipal 2019-2023 per desplegar la xarxa de centres cívics, sobretot en les zones nord-est i sud-oest de la ciutat. En el mateix projecte també es preveu el centre cívic Garbí, que s’ubicarà a la plaça del Velòdrom per donar servei als barris de la Pastoreta, Monestirs i Mas Vilanova, entre d’altres.


També et pot interessar 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: