UNIVERSITAT

La URV porta els diàlegs científics a centres tutelats i al centre de formació d’adults de Can Brians

La iniciativa porta accions educatives a contextos d’alta vulnerabilitat

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de maig de 2022 a les 10:08 |
Una de les accions del programa | URV
Aquest juliol s'acabarà la quarta edició del projecte Extended Learning Time IV: contribuint a generar vocacions científiques a centres tutelats, que lidera la investigadora Regina Gairal, del grup de recerca MEDIS (Metodologia de la Recerca Eductiva amb Impacte Social) de la URV i que ha comptat de nou amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

Aquesta edició s’havia dissenyat adaptada a la pandèmia i, per tant, el projecte s’ha pogut dur a terme tant en modalitat virtual com presencial. Consisteix en la posada en marxa de Tertúlies Científiques Dialògiques, en què les persones que hi participen tenen l’oportunitat de compartir lectures científiques del més alt nivell i dialogar sobre les seves contribucions.

Aquestes lectures han estat seleccionades per persones expertes en diverses àrees científiques, que també imparteixen sessions de formació. També s’han fet tallers de ciència sobre les temàtiques de les tertúlies. El projecte s’està implementant als Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) Pastoreta (Reus), Voramar (Tarragona) i Sant Josep (Tarragona) i també al pis de noies tutelades Ángeles Custodios (Santander).

A través de la nova modalitat virtual, el projecte s’ha pogut desenvolupar al centre de formació de persones adultes Artur Martorell, situada en el centre penitenciari Brians, on grup d’homes participants al centre de formació d’adults han pogut seguir les Tertúlies Científiques Dialògiques i els tallers científics impartits per diferents científics.

En total hi ha participat unes 40 persones i s’han fet 12 sessions en aquests centres. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: