RECERCA

Salas-Salvadó, Premi Internacional a l'Excel·lència en Investigació

Atorgat per l'International Nut & Dried Fruit Council

Una imatge del lliurament | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 de maig de 2022 a les 13:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El professor Jordi Salas-Salvadó ha rebut el Premi Internacional a l'Excel·lència en Investigació atorgat per l'International Nut & Dried Fruit Council. Salas-Salvadó porta unes dues dècades estudiant l'efecte que té la fruita seca sobre el pes corporal i diferents marcadors de risc cardiovascular utilitzant models animals, estudis epidemiològics i assaigs clínics. El seu grup de recerca de l'Institut Pere Virgili (ISSPV) ha contribuït a demostrar que el consum freqüent de fruita seca s'associa a un risc més baix d'obesitat o malaltia cardiovascular. També mitjançant estudis clínics en humans ha demostrat el benefici que tenen la fruita seca sobre els nivells de colesterol, el metabolisme de la glucosa, i els processos d'oxidació i inflamatoris.

Salas ha publicat més de 20 articles al camp de l'estudi dels fruits secs i a més ha estat uns dels líders i impulsors del projecte Predimed, un assaig clínic multicèntric realitzat amb més de 7.000 participants reconegut a nivell mundial que ha contribuït a aclarir la importància que té la dieta mediterrània enriquida amb fruita seca o oli d'oliva sobre la prevenció de la diabetis, la síndrome metabòlica o la malaltia cardiovascular.

És el director de la Càtedra de la Universitat Rovira i Virgili-World Forum for Nutrition Research (WFNR) sobre fruita seca. També és investigador de l'Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili (IISPV) i el director del programa de nutrició del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de la Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) de l'Institut de Salut Carlos III, centres de recerca que han estat decisius en les seves investigacions respecte a l’activitat premiada.

Més de 1.000 congressistes provinents de 60 països han assistit aquesta setmana al 39è World Nut and Dried Fruit Congress, l'esdeveniment anual més gran organitzat pel sector dels fruits secs a Dubai durant el qual s’ha fet el lliurament del guardó.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: