PLATGES

Vuit platges del Baix Camp reben la bandera blava

La demarcació tarragonina és la que obté més reconeixements

per Redacció, Tarragona | 11 de maig de 2022 a les 16:39 |
La platja cambrilenca de la Llosa, una de les reconegudes | Google Maps
Catalunya compta aquest 2022 amb 94 platges guardonades amb Bandera Blava, 36 de les quals repartides per la costa de la demarcació de Tarragona. Aquest reconeixement valora internacionalment la qualitat i els serveis de les platges. La costa tarragonina és la que té més banderes blaves, per sobre de les 26 de Girona i les 32 de Barcelona.

El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la FEE (Foundation for Environmental Education). De les 94 platges amb Bandera Blava, 90 renoven el distintiu respecte de l’any passat i 4 el recuperen respecte d’anys anteriors.

Les platges guardonades són a Cunit, Cunit Llevant, Cunit Ponent; a Calafell, Segur de Calafell, L’Estany Mas Mel, i Calafell; a Roda de Berà, Costa Daurada i Llarga; a Torredembarra, els Muntanyans, Barri Marítim, i la Paella; a Altafulla, la platja d'Altafulla; a Tarragona, Tamarit, la Móra, Savinosa, i l’Arrabassada; a Vila-seca, la Pineda; a Salou, Llevant i Capellans; a Cambrils, Vilafortuny, Cavet, Prat d’en Forés-el Regueral, i la Llosa; i a l'Hospitalet de l'Infant, la Punta del riu, l’Arenal, el Torn i l’Almadrava.

Pel que fa a les platges ebrenques, les que tenen la bandera blava són a l'Ametlla de Mar: Calafató, Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn i l’Alguer. També a l'Ampolla, Cap Roig i les Avellanes. A Deltebre, Riumar. A la Ràpita, Parc de Garbí i les Delícies i, a Alcanar, les Cases d'Alcanar-El Marjal.

Un distintiu a escala internacional


El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE) és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), la qual gestiona la campanya a l’Estat espanyol, i compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües. Cal tenir en compte que són els municipis costaners els qui sol·liciten cada any, de manera voluntària, les candidatures de les seves platges.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional i que s’atorga en 47 països, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany de Catalunya és el resultat de les adequades mesures de gestió d’aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament, quan hi ha nuclis habitats, i de les mesures de control i inspecció del medi.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: