ENSENYAMENT

Alumnes de l'INS Baix Camp prenen part en una lligueta de debat

A la final, disputada el dilluns, un jurat va deliberar quin grup va exposar millor els seus arguments

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 de maig de 2022 a les 08:14 |
Un instant de la final de la lligueta de debat | Cedida
El passat dilluns, 9 de maig, es va celebrar la final de la lligueta d'oratòria de l'INS Baix Camp, que va donar per guanyador l'equip de 1 BAT A, per davant de l'altre finalista, Administració i Finances 1 Tarda.

La final, presentada pel periodista Xavier Graset, va abordar un tema d'actualitat i d'interès per l'alumnat: l'ocupació de la habitatge, una forma de viure o un delicte?

Tots dos equips van remarcar els seus arguments gràcies a la preparació i investigació del tema a debatre. La disparitat i la qualitat de les refutacions va propiciar una difícil tasca pels membres del jurat, qui van valorar de forma més positiva l'equip d'ADFI1T. Tot i això, aquest equip va rebre dues penalitzacions de l'equip d'arbitratge, per parlar durant el debat i per interrompre en el torn de paraula de l'altre equip. Això va provocar que finalment l'equip vencedor fos 1 BAT A.

El jurat professional estava format per Carme Buixeda, presidenta de la Fundació Privada Reddis Reus; Cristina Valls, periodista del Diari de Tarragona; i Marià Arbonès, periodista i director de Reusdigital.cat.

A més a més, mentre el jurat feia la deliberació, el públic va poder gaudir d'un sketch de l'obra de teatre Relacions, interpretat per l'alumnat del grup d'Arts Escèniques de 2n de Batxillerat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: