SALUT

Cambrils organitza les Jornades per la Salut de les Dones

Del 31 de maig al 12 de juny

Imatge d'arxiu d'un taller d'activitat física a Cambrils | ACN
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 16 de maig de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils ha organitzat les segones Jornades per la Salut de les Dones en el marc de la commemoració del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones i el Dia Internacional de la Higiene Menstrual.

El programa d'activitats s'impulsa des del departament de Polítiques d'Igualtat i és el resultat d'un treball transversal amb els Departaments de Salut Pública i Esports, que estan vinculats directament amb la promoció de la salut comunitària amb perspectiva de gènere.

Aquestes jornades es duran a terme del 31 de maig al 12 de juny i contemplen diverses activitats, algunes d'elles obertes a la totalitat de la comunitat i d'altes adreçades a les dones, de forma específica, per donar resposta a les seves necessitats i expectatives en l'àmbit de la salut.

El programa es pot consultar aquí.

Pla Local de Salut de Cambrils 2021-2025La iniciativa es correspon amb la implementació d'una de les múltiples accions que contempla el Pla Local de Salut de Cambrils 2021-2025, ja que les relacions sexuals, afectives i reproductives són un dels eixos específics d'aquest pla.

L'objectiu de les jornades "és aportar coneixement per la millorar de la salut integral de les dones, generar espais de reflexió i debat sobre aquests temes i prendre consciència dels múltiples condicionants socials que afecten la salut de les dones", han exposat fonts del consistori.

Reivindicació del Dia d'Acció per la Salut de les DonesLa commemoració es va establir l'any 1987 a la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que es va tenir lloc a Costa Rica. L'objectiu d'aquest dia, el 28 de maig, "és fer difusió de l'estat de salut de les dones, de les seves necessitats, demandes i expectatives, així com el compromís de les administracions per donar-hi resposta", s'apunta per part del consistori cambrilenc.

Les dones "tenen pitjor salut que els homes, tot i tenir una esperança de vida major, viuen menys anys lliures de malaltia. Els dolors crònics, el reumatisme, l'ansietat i la depressió són problemes amb major incidència en les dones com a conseqüència de múltiples factors socials", s'ha argumentat des de l'organització de les jornades. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: