VIDA MUNICIPAL

L'Ajuntament de Reus revalida la certificació de transparència i qualitat del Segell Infoparticipa

Amb un 100% de compliment

per M.B., Reus, Catalunya | 10 de maig de 2022 a les 12:18 |
Un instant del lliurament de la revàlida del segell | Cedida
L'Ajuntament de Reus ha revalidat la certificació a la transparència i a la qualitat de la comunicació pública local, i enguany ha tornat a obtenir el reconeixement del Segell Infoparticipa que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'Ajuntament ha tornat a revalidar el segell amb un 100% de compliment dels 52 indicadors avaluats. La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha recollit el reconeixement en un acte que ha tingut lloc a l'Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En aquesta edició, l'avaluació ha tornat a pivotar sobre 52 indicadors elaborats en forma de preguntes, responen a cinc qüestions bàsiques: Qui són els representants polítics? Com gestionen els recursos col·lectius? Com gestionen els recursos econòmics? Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius? Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?

Tot i que els ajuntaments de més de 50.000 habitants han de validar el 95% dels indicadors avaluats, l'Ajuntament de Reus els ha validat tots, els 52 indicadors i per tant obté el Segell Infoparticipa amb un 100% de compliment. Ja són nou les edicions del Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Actualment aquest projecte es gestiona des del nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) fruït de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural i Publiradio, i segueix la iniciativa que el Laboratori va encetar l'any 2012, publicant els resultats fruit d’avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en les seves pàgines web, amb l’objectiu de promoure’n la seva millora.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: