1 de 10
ENTITATS

Reus desplega un projecte a la zona sud per fomentar l’economia social i solidària

Es tracta d'una de la vintena de comunalitats creades a Catalunya a través de subvencions d'Empresa i Treball

La comunalitat s'ha presentat aquest matí de dimarts | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 10 de maig de 2022 a les 11:55 |
Aquest article es va publicar originalment el 10 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Reus està desplegant una de les 22 comunalitats urbanes que es constitueixen a tot Catalunya gràcies al programa de subvencions del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. El programa, segons s'ha exposat aquest matí de dimarts en roda de premsa, "busca protegir i potenciar la xarxa econòmica urbana i revertir els efectes de la Covid19 en l’economia de proximitat als barris i ciutats de Catalunya".

Desenvolupament del projecte en dos anysEn el cas de Reus la comunalitat es desenvoluparà al sector sud de la ciutat. La Comunalitat Reus Sud s’articula a través de cinc entitats: Icaria Cooperativa (que actua com entitat coordinadora), les cooperatives Les Abelles, Llars Familiars, l’Associació Reus Refugi i l’Ajuntament de Reus. El projecte compta amb una subvenció de 350.000 euros per part de la Generalitat. El gruix de la subvenció el rep l’entitat coordinadora, en aquest cas Icaria Cooperativa (187.246 euros) que amb la col·laboració de la resta de socis haurà de desenvolupar el projecte en el període de dos anys. L’Ajuntament de Reus ha rebut una subvenció de 17.000 euros.

La Comunalitat urbana Reus Sud incidirà en l’àrea de la ciutat formada per les zones del Carrilet, la Pastoreta, el Mas Iglésias, el Mas Abelló i els barris Fortuny, Juroca i Montserrat.

Eixos de treballEl comitè activador de la comunalitat, format per les cinc entitats esmentades, amb Icaria Cooperativa com a entitat coordinadora, serà responsable de desenvolupar el pla d’acció que consta de sis eixos de treball: sobirania energètica, cultural, residencial, alimentària, econòmica i cures comunitàries.

L’Ajuntament de Reus "actua com a facilitador mitjançant la implicació de diverses regidories i empreses municipals, en especial de la regidoria d’Empresa i Ocupació, a través del Mas Carandell", segons ha assenyalat el regidor del ram, Carles Prats. En aquest sentit, treballarà especialment en aspectes com són la formació i l’acompanyament en la difusió de l’economia social i solidària i el suport per a la constitució d’empreses i xarxes d’economia col·lectiva, entre d’altres.

També posarà a disposició de la Comunalitat espais municipals que serveixin com a punts d’atenció i informació a la zona. Un d’aquests punts es situarà al mercat del Carrilet.

Per participar, i mentre no s’habilitin els diversos punts presencials d’informació i atenció a la zona Sud, es pot contactar al tel 622 522 386 i enviant un correu a hola@comunalitatreus.cat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: