1 de 10
PATRIMONI

Cambrils se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus

Cartell dels actes a Cambrils pel Dia internacional dels Museus | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 10 de maig de 2022 a les 10:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un any més, l'Ajuntament de Cambrils a través del Museu d'Història de Cambrils participa en la celebració del Dia Internacional dels Museus que es commemora cada 18 de maig. Des de l'organització mundial a càrrec de l'ICOM-UNESCO, el tema triat enguany és El poder dels museus. A Catalunya la Generalitat és la institució responsable de coordinar l'extens programa d'actes, facilitant una imatge comuna, com també donant difusió a les activitats que porten a terme els museus entre el dissabte 14 i diumenge 22 de maig.

Per aquest motiu, el Museu d'Història de Cambrils ha preparat una programació presencial a partir d'aquest dissabte que ve a més de participar online en les accions conjuntes proposades des de les diferents xarxes museístiques on col·labora. La principal novetat de la celebració d'enguany a Cambrils del Dia Internacional dels Museus (DIM), serà l'activitat de cloenda del projecte educatiu aproPA'T al parc Samà el dissabte 14 de maig.

Després de treballar de manera conjunta, els alumnes de 1r i 2n de l'Escola Marinada i el Museu d'Història de Cambrils clouran el projecte amb una presentació pública a les famílies dels tres projectes pedagògics que s'han dut a terme durant aquest curs 2021/ 2022. Durant el matí i en diferents ubicacions del parc Samà que han inspirat a l'alumnat, les famílies podran gaudir de les investigacions i cerques que han posat en pràctica els nens i nenes, mitjançant petites exposicions instal·lades al llarg del recorregut. La visita serà guiada a càrrec de l'alumnat participant i acabarà amb un acte final institucional al costat del llac amb la presència de la Farnaca, element festiu que també ha col·laborat en el projecte impulsat per la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

A més d'aquesta activitat excepcional, es portaran a terme les habituals portes obertes als espais museístics de Cambrils, que s'iniciaran el mateix dissabte 14 de maig a la Torre de l'Ermita, Molí de les Tres Eres, Torre del Port i Vil·la Romana de La Llosa. En l'horari habitual, aquests espais romandran amb accés lliure fins al 22 de maig en motiu del DIM 2022. També serà d'accés lliure la visita L'energia de l'aigua al Molí de les Tres Eres el diumenge 15 de maig i la ruta Pesca i tradició del dia 21 de maig.

Més informació, aquí

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: