1 de 10
LLENGUA

Reus recull noves propostes a favor del català per al Pacte Nacional per la Llengua

Una imatge de l'acte d'aquest vespre de dilluns | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de maig de 2022 a les 21:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest vespre de dilluns ha tingut lloc a Reus la presentació del Pacte Nacional per la Llengua, amb la participació del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila; de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i del president del Consell del Centre de Normalització Lingüística i regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens. La sessió ha reunit unes 60 persones vinculades amb el món socioeconòmic, cultural, de la immigració i de l’administració, entre altres, amb l’objectiu de reflexionar sobre la situació català.

Tant Recasens, que ha obert l’acte, com l’alcalde, han fet una crida a la implicació de tothom en el Pacte Nacional per la llengua. Per la seva banda, Francesc Xavier Vila ha destacat que "la societat està evolucionant molt ràpidament, i hem de reavaluar quin paper ocupa la llengua en el nostre context actual per tal d’establir les bases del paper que tindrà en el futur" i ha encoratjat tant les entitats com la ciutadania a títol personal a fer aportacions al procés participatiu.

En acabar les intervencions dels ponents, els assistents han pres la paraula per preguntar i han fet preguntes relacionades amb el món socioeconòmic o el de l’educació, entre altres. Les propostes resultants d’aquests debats públics es bolcaran a la web pacteperlallengua.gencat.cat. En l’acte, s’ha projectat un vídeo de salutació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en què ha destacat que "el present i el futur de la llengua involucra a tothom i per això fem el Pacte Nacional per la Llengua”.

Des del mes de febrer i fins a juliol, el procés participatiu es vertebra a partir de sessions de presentació territorials. La previsió és que a la tardor d’enguany s’assoleixi un acord en el marc del grup de treball pel Pacte Nacional per la Llengua. Aquest procés, ha de conduir a la signatura el mes de desembre d’un document que serà la base per al futur pla de política lingüística pluriennal.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: