1 de 10
ENERGIA

Neix al Pinell de Brai la primera comunitat energètica catalana gestionada per la ciutadania

La cooperativa Solbrai produirà llum amb plaques fotovoltaiques a la teulada del pavelló municipal, i s'hi podran connectar els veïns que formin part del projecte

Presentació de la comunitat energètica Solbrai, a El Pinell de Brai, Terra Alta | Cedida
per Aguaita.cat, El Pinell de Brai | 9 de maig de 2022 a les 12:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Cooperativa Azimut360, el GEPEC-EdC i l'Ajuntament del Pinell de Brai han presentat la primera comunitat energètica en format cooperatiu i gestionat per la ciutadania de tot Catalunya, emplaçada a la localitat de la Terra Alta.

Es tracta d’un projecte innovador, d’autoconsum, compartit pel veïnat del municipi del Pinell de Brai. Consisteix en la construcció d'una instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, on el veïnat del Pinell podran consumir la llum de forma directa mitjançant la cooperativa Solbrai.

La cooperativa Solbrai produirà llum mitjançant la teulada del pavelló municipal, i directament d'aquesta instal·lació shi podran connectar els diferents veïns que formin part del projecte, reduint així els imports de les seues factures de la llum i consumint energia generada des del propi municipi.

"Electricitat de km0""Esta nova forma de produir electricitat km0 i organitzar-se mitjançant la ciutadania constituïx un primer pas cap a un model de transició energètica sostenible i renovable, i que no siga costa dels recursos naturals ni els valors paisatgístics d'un territori davant l'oligopoli de les grans companyies elèctriques, i els preus abusius de la factura de la llum, és necessària l'organització popular per crear alternatives al sistema consumista actual", han declarat les tres entitats impulsores del projecte.

Solbrai neix amb la voluntat de replicar el model de comunitat energètica arreu dels pobles, ja sigui entre comunitats de veïns o en projectes participats des dels propis
Ajuntaments. Esta cooperativa vol recuperar el terme de comunitat, on el compartir i treballar col·lectivament retorna la essència i els lligams de veïnatge dels municipis.

A la presentació hi han assistit unes 70 persones, veins i veines del municipi que es podran connectar a Solbrai, però també d’arreu de Catalunya per implantar este nou model de
producció i consum de llum.

Podeu rebre més informació contactant amb: http://info@solbrai.cat
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: