PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Els reusencs podran respondre la pregunta «Quina ciutat vols?»

Es posa en marxa el procés participatiu vinculat al pla estratègic "Horitzó 32", amb una enquesta i sessions de debat

Pellicer, Llauradó i Flores, aquest dilluns, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus | ERC Reus/ Twitter
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 9 de maig de 2022 a les 11:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns s'ha anunciat la posada en marxa d'un procés participatiu "obert a tothom" i vinculat al desenvolupament del Pla estratègic de ciutat Reus, horitzó 32. Tindrà lloc del 16 de maig al 30 de juny, i comptarà amb una enquesta (que es podrà respondre presencialment i en línia), debats i accions "deliberatives" i l'anomenat Quadern de família, una eina concebuda per interpel·lar la canalla de sisè de primària i el seu entorn. L'objectiu, segons s'ha assenyalat aquest matí de dilluns en roda de premsa, és "recollir el màxim de mirades possibles" per donar resposta a la pregunta Quina ciutat vols?

Sis àmbitsHa estat el batlle, Carles Pellicer, qui ha exposat que una altra de les finalitats del procés és "fomentar la participació ciutadana" per disposar d'una "gran pluralitat d'opinions" sobre qüestions de ciutat. Al seu costat, la vicealcadessa Noemí Llauradó ha volgut recordar les tres fases de Reus, horitzó 32. En aquesta línia, s'ha referit a la diagnosi (ja enllestida), a l'actual segona fase "prospectiva" i a la futura etapa per "concretar l'estratègia" per assolir els reptes de futur de la capital del Baix Camp. 

Llauradó també ha precisat que la participació és oberta al veïnat reusenc, però també a les persones que tenen "vincles" amb la ciutat, ja siguin laborals o altres. Segons la vicealcaldessa, el procés s'articularà a partir de sis àmbits sobre els quals es podrà opinar, tals com les cures, els hàbits saludables, la cultura, l'anomenat eix La ciutat en 15 minuts (centrat en l'accessibilitat ràpida a espais i serveis), la xarxa ciutadana i l'atracció de l'emprenedoria. 

Tornen els Punts d'interacció mòbilIgualment s'ha referit a diversos "projectes motor", un seguit d'iniciatives "vertebradores" que volen "accelerar" accions concretes en diferents àrees. Per part seva, la regidora del ram, Montserrat Flores, ha comentat altres detalls organitzatius del procés. D'aquesta manera, ha indicat que les enquestes es podran respondre en línia (també en espais com els centres cívics) i en persona. En aquest cas, i com ja va passar amb el procés del Carrilet, tornaran a veure's pel carrer (entre el 19 de maig i el 28 de juny) els anomenats Punts d'interacció mòbil. "Són motivadors", ha argumentat, "perquè s'hi acosta quan els veu". 

En paral·lel a l'enquesta, per al procés s'han previst també sessions de debat en diversos indrets del terme, que tindran lloc al juny i que seran dinamitzades; i també es posarà a l'abast de la canalla de sisè de primària el Quadern de família, per tal que els petits i els seus pares puguin sumar-se també a l'aportació d'impressions. Flores ha indicat que no s'ha establert un mínim de participació ciutadana, conclòs el procés, per considerar-lo un èxit o no. "No hi ha cap mínim, ni cap límit. L'enquesta ja és un repte, i del que es tracta és de recollir opinions", ha detallat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: