1 de 10
PORT TARRAGONA

El Port de Tarragona fa un simulacre de rescat al Moll de Castella

L'exercici ha consistit en l'extinció d'un incendi i el salvament d'un gruista en estat d'inconsciència

per E.R., Reus, Catalunya | 9 de maig de 2022 a les 10:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Port de Tarragona ha dut a terme un exercici de rescat d’un operari de grua aquest dilluns. Es tracta d’un entrenament per simular el salvament d’un gruista en estat d’inconsciència i l’extinció d’un incendi declarat en aquesta màquina.

El rescat ha consistit en el rescat d'un gruista que queda inconscient dins de la cabina d'una grua mòbil de l'empresa Noatum, mentre es descarregava un vaixell de cereals en el Moll de Castella del port, així com l'extinció d'aquest incendi. A més s’ha procedit a l’extensió de barreres flotants a prop del vaixell, per tal d’evitar una possible contaminació marina per vessament de combustible de la rua.
 

La simulació ha posat a prova el sistema ALERT 24

 

El simulacre d'aquest dilluns també ha inclòs l'extinció d'un incendi Foto: CedidaEl Port de Tarragona du a terme aquests exercicis per comprovar l'eficiència dels plans d'autoprotecció de l'Autoritat Portuària de Tarragona i de la comunitat portuària. La simulació també ha servit per provar el sistema de comunicació automàtica ALERT 24 que difon automàticament missatges SMS, e-mail i de veu dins de la comunitat portuària per tal d’alertar, informar i donar instruccions, si s’escau.

L’exercici ha posat a prova la coordinació entre els equips de rescat i l’eficàcia dels plans d’emergències. El simulacre ha comptat amb la intervenció de personal de la terminal de Noatum, Capitania Marítima, Salvament Marítim, Bombers del Parc Químic, Bombers de la Generalitat de Catalunya, i amb la Policia Portuària i personal del sanitari de Prevenport (Activa Mutua).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: