Successos

82 detinguts en una macrooperació estatal contra el tràfic de vehicles robats

La Policia Nacional espanyola ha recuperat 58 automòbils d'una xarxa que operava a Barcelona i Tarragona i que hauria comès un frau de més de 10 milions d'euros

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 9 de maig de 2022 a les 08:51 |
Segons la Policia Nacional nacional, l'organització tenia un dels seus nuclis principals a Tarragona | Redacció
La Policia Nacional espanyola ha detingut 82 persones per pertinença a organització criminal, estafa, alçament de béns, falsedat documental, extorsió i blanqueig de capitals en el marc d'una macrooperació contra el tràfic de vehicles robats. Els arrestats formaven part d'un grup que operava arreu de l'Estat i que contractava empreses de lloguer o rènting d'automòbils per després falsificar-ne la documentació i acabar-los robant. En total, s'han recuperat 58 vehicles, entre els quals cotxes d'alta gamma i tractocamions, més de 24.000 euros en efectiu, documentació i elements per falsificar-la.

Segons ha informat el cos, l'organització tenia sis nuclis principals ubicats a Tarragona, Alacant, Madrid, Almeria, Jaén i Múrcia i creava empreses fictícies per poder arribar a aquests vehicles. Un cop els aconseguien, els posaven a la venda tant a Espanya com a l'estranger. La Policia Nacional estima en més de 10 milions d'euros el frau que s'ha comès.

La investigació va començar el febrer de 2021 quan es va detectar un vehicle amb documentació falsificada a la frontera eslovena. Pocs dies després, es va localitzar una altra persona que pretenia creuar la mateixa frontera amb un vehicle similar, juntament amb la documentació de compravenda falsificada i a nom d'una empresa.

Per fer arribar els automòbils fins allà, el grup aconseguia que terceres persones els ajudessin a fer el canvi fraudulent de titularitat a canvi d'una compensació econòmica. Dins de l'organització, a més, hi havia una estructura amb rols diferenciats que permetia que unes persones es dediquessin a l'obtenció dels vehicles, unes altres els introduissin al mercat legal i unes altres s'encarreguessin de les gestions i de la burocràcia.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: