1 de 10
OBRES I MILLORES

Obres per renovar la xarxa de sanejament i l'asfaltat del passeig de Prim

Una imatge d'arxiu del passeig de Prim | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 6 de maig de 2022 a les 12:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aigües de Reus acaba de treure a exposició pública el projecte de la que serà una de les obres "més importants" que executarà a la via pública aquest 2022, segons s'ha apuntat des de l'empresa municipal: la renovació de la xarxa de sanejament del passeig de Prim, amb una inversió total de 600.000 euros (IVA inclòs).

Els treballs es completaran amb l'asfaltat dels carrils de pujada del passeig, després que l'Ajuntament hagi executat la renovació de la pavimentació dels carrils de baixada. El projecte consistirà en la substitució de l’actual xarxa de sanejament que dóna servei als números parells del Passeig Prim, i que està situada en la seva coca central.

Es tracta d’una antiga canalització, en forma de mina d’obra, "que està molt degradada". La intervenció preveu la instal·lació de noves canonades de PVC de diversos diàmetres entre la plaça de la Pastoreta i el Camí de Riudoms, amb una profunditat variable que oscil·la entre els 2,5 i els 5 metres. Un cop s’acabi el termini d’exposició pública i al·legacions, Aigües de Reus preveu que la licitació i adjudicació del projecte tinguin lloc al llarg del segon quadrimestre de l’any i que les obres es puguin iniciar passat l’estiu.

Els treballs tindran una durada estimada de tres mesos, amb la qual cosa es preveu que estiguin enllestits abans de final d’any, "sempre que no sorgeixen imprevistos rellevants".

Xarxa i pavimentacióLa inversió es durà a terme coordinadament amb l’Ajuntament, i inclourà la pavimentació del carril de circulació en la zona afectada per les obres, que ja estava programada en el pla de reposicions d’asfalt que l’Ajuntament de Reus executa de manera periòdica. Aquests treballs no representaran cap cost per al veïnat de la zona.

L'empresa municipal comunicarà l’inici de les obres als afectats quan es defineixi el calendari definitiu. En paral·lel, el servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, treballa en pla de mobilitat per minimitzar les afectacions que l'obra comportarà en el trànsit. Com és habitual en totes les obres que impulsa a la ciutat, Aigües de Reus posarà a disposició dels veïns de l’àrea un telèfon (977345843) per a qualsevol consulta durant les obres, tot desitjant que les molèsties i interferències siguin mínimes. 
 

Zona de les obres Foto: Reus.cat
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: