mobilitat

Campanya de la Guàrdia Urbana per controlar bicicletes i patinets elèctrics

Del 9 al 15 de maig

Un agent inspecciona un patinet | Guàrdia Urbana de Reus
per M.B., Reus, Catalunya | 6 de maig de 2022 a les 11:22 |
La Guàrdia Urbana de Reus portarà a terme la setmana del 9 i el 15 de maig, una nova campanya de seguretat viària de control i vigilància de bicicletes i patinets elèctrics.

En aquest sentit, des del cos s'ha exposat que el control de bicicletes i patinets elèctrics "busca garantir una convivència adequada amb la resta d'usuaris de la via pública, protegir tant la seva pròpia seguretat com la dels vianants". També es vigilarà el fet de no respectar les zones reservades d’estacionament de bicicletes.

El cos municipal de seguretat ja va portar a terme una campanya semblant entre el 10 i el 16 de gener passats, durant la qual va recollir 115 denúncies.


Amb l’entrada en vigor del RD 970/2020, des del 2 de gener de 2021, els vehicles de mobilitat personal (VMP) tenen categoria pròpia com a vehicles al Reglament General de Circulació, amb drets i obligacions (com ja passava amb les bicicletes). Els seus conductors estan obligats a evitar perjudicis, molèsties i perills, a més de mantenir una atenció permanent, diligència i precaució quan circulin per les vies.


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: