1 de 10
SOCIETAT

El Grup del Teatre Principal de Valls reconeix que feia temps que sabia de la denúncia contra Ayala

L'entitat va fer un "acompanyament" dels afectats i va prendre mesures per "rescabalar els danys causats"

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra sortint de la comissaria de Valls | Núria Torres/ACN
per Redacció, Tarragona | 5 de maig de 2022 a les 09:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Grup del Teatre Principal de Valls, entitat cultural on el regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, s'hauria relacionat amb menors, ha emès un comunicat on assegura que ja tenia coneixements d'uns "fets molt greus" des de fa un temps. "La gravetat de la situació de la que vàrem tenir coneixement, va fer que activéssim un procés d'acompanyament a les possibles persones afectades i poséssim a elles i a les seves famílies el mitjans necessaris per dilucidar allò passat i prendre les mesures pertinents per rescabalar els danys causats, posant-nos, com no pot ser d'altra manera, al seu servei", afirma el grup en el comunicat. A Ayala, que ja ha plegat del càrrec, se l'investiga per un presumpte delicte d'abús sexuals a un menor.

L'actual junta directiva del GTP, nomenada el febrer del 2020, va considerar que per evitar que en un futur no es produeixin situacions com aquestes, el grup ha activat "un protocol i un canal ètic o de denúncies, tal com estableix la directiva UE 2019 1937".

En segon lloc, l'entitat manifesta que en associacions com la seva "hi ha una participació intergeneracional" i que són "una oportunitat de compartir, créixer i fer comunitat", però afegeix que "en ocasions s'hi poden generar jerarquies i rols de poder no volguts".

"És per això que, per responsabilitat social, ètica i moral apostem fermament per un canvi de cultura dins i fora de l'entitat, per tal de crear espais lliures d’agressions de tot tipus; el nostre objectiu, inequívoc, és cuidar les persones que conformen la nostra entitat i vetllar perquè possibles casos com aquests no es puguin produir, ni dins ni fora del grup", diu el comunicat.

El grup conclou que es posa a plena disposició de les autoritats i els possibles afectats per ajudar en la fase d'instrucció judicial i col·laborar en el que sigui necessari.


Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: