1 de 10
EMPRENEDORIA

Tretze projectes a la fase de mentories de la Incubadora TIC de Redessa

Una imatge d'una sessió | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 de maig de 2022 a les 12:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
13 dels 16 projectes que han participat en el bootcamp formatiu de la Incubadora TIC de Redessa accedeixen a l'última fase de mentories personalitzades, segons s'ha fet constar aquest dimecres. La selecció s'ha dut a terme a través d'un sistema de votacions que ha valorat aspectes com la viabilitat del negoci, el grau desenvolupament del projecte i l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

El jurat ha estat format per representants d'ACCIÓ, la Càtedra URV-Empresa, la Cambra de Comerç de Reus i responsables de la Incubadora TIC de Redessa. La regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, ha explicat que "la Incubadora TIC és una eina indispensable en el posicionament de Reus com a ciutat de referència en l'àmbit tecnològic a Catalunya i contribueix a desenvolupar projectes i startups basats en les tecnologies més pioneres".

Els projectes seleccionats són: Expacia, Domorela, Roomtability i Universo Äcido, dedicats al sector del turisme; eAgora, vinculat les ciutats intel·ligents; eHealthAI, de l'àmbit sanitari; Apuntate.app, Toolmaster i Everbright, enfocats a la indústria 4-0; Ingenio, de l'àmbit de l'e-learning; Kompy, vinculat a l'àmbit jurídic; My Profile Jobs, per la selecció de personal i Projectum, centrat en la digitalització de temes administratius. D'aquests, gairebé el 40% són d'emprenedors de Reus o el Baix Camp. La resta són del Tarragonès, el Baix Penedès, Barcelona i el Baix Ebre.

Els projectes que entren en aquesta última fase de la Incubadora TIC apliquen tecnologies com el Big Data en gairebé el 50% dels casos; l'Internet de les Coses en un 30% i el Blockchain, en un 10% dels projectes. La majoria dels seleccionats, un 70%, són empreses constituïdes jurídicament que es troben en fase de creixement o consolidació i ja treballen en la comercialització del producte. La resta estan en fase inicial. Tots ells iniciaran les mentories personalitzades a partir del 16 de maig.

Com a novetat d'enguany, el projectes que van participar en la primera edició poden continuar amb la mentoria personalitzada de la Incubadora TIC, que amplia així el seu programa, amb la voluntat d'oferir un acompanyament més exhaustiu i prolongat en el temps. La Incubadora TIC de Redessa té un pressupost de 60.000 euros i s'emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica de l'Ajuntament de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: