1 de 10
GASTRONOMIA

Cambrils recupera el tradicional concurs de mestres romescaires

En el marc d'unes jornades gastronòmiques que tindran lloc fins al 22 de maig

Una vintena d'establiments de Cambrils se sumen a les 9es Jornades Gastronòmiques del Romesco | Flickr / cyclonebill
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 2 de maig de 2022 a les 16:42 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Jornades Gastronòmiques del Romesco de Cambrils recuperaran enguany el tradicional concurs de mestres romescaires creat el 1969 per reconèixer i atorgar el títol a qui faci la recepta més autèntica i saborosa. L'activitat es portarà a terme el diumenge 15 de maig de 10 del matí a 2 del migdia davant de la plaça de les Arts de la Confraria de Pescadors. En acabar el concurs, les cassoles se subhastaran entre les persones assistents i la recaptació és destinarà a l'associació Policia Local Pels Valents en benefici del Pediàtric Càncer Center de Sant Joan de Déu.

Com a cloenda, una musclada



Seguint el calendari gastronòmic cambrilenc, del 6 al 22 de maig una vintena de restaurants participaran en aquesta 9a edició de les jornades i oferiran les seves receptes amb romesco com a protagonista principal i les varietats del romesco de peix.

El tradicional plat de romesco és herència de les llars dels antics pescadors locals i molt present a les cobertes de les barques de vela que durant segles van solcar les aigües de la Frau. Els mariners més veterans de Cambrils, com a autèntics especialistes dels ranxos a bordo, són els artífexs de cuina marinera amb plats tan reconeguts i gustosos com el romesco.

La cloenda de la campanya gastronòmica dedicada al romesco serà una musclada enromescada dque es portarà a terme el diumenge 22 de maig de les 12 a 2 del migdia a plaça dels Arts. Aquesta jornada inclourà un tast de vermuts a càrrec dels Premis Vinari. Així doncs, es podran degustar vermuts que competeixen al concurs dels millors vermuts catalans de l'any, en les categories de vermuts blancs, negres, reserva i innovadors. Alhora, les persones participants podran posar nota als diferents vermuts per sumar en el còmput que definirà el podi de la vuitena edició del certamen.

Els restaurants participants a les 9es Jornades del Romesco són Can Solé, L'Original Experiències Gastronòmiques, Bec d'Or, Taberna Lekeitio Cambrils, Cal Tendre, Lisu, Les Barques, La Palmera de la Llosa, Rincón de Diego, Macarrilla, El Pòsit de Cambrils, Llop de Mar, El Cap, Les Fonts, La Confraria del port, Club Nàutic, El Xiringuito del Mar, Dall Italiano.

​Les jornades estan organitzades pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils i de la província. A més, per primer cop compten amb el Patrocini del celler Clos Montblanc (de la DO Conca de Barberà). Es tracta d'uns vins de proximitat que oferiran una experiència gastronòmica complerta i de primera qualitat. Tarraco Sea-Food, Confraria de Pescadors i Makro també col·laboren en la campanya.

Programa de ràdio



D'altra banda, aquest mes de maig, Ràdio Cambrils estrenarà el nou programa gastronòmic Cambrils, capital gastronòmica. L'espai radiofònic servirà per parlar de les excel·lències gastronòmiques de la destinació, així com dels seus productes estrella i les receptes tan tradicionals i emblemàtiques com la que volen posar en valor aquestes jornades.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: