1 de 10
MOBILITAT

Liciten el servei de bicicleta compartida de Reus per 2,2 milions

Preveu, d'entrada, 250 bicicletes mecàniques, 1.000 punts d’ancoratge i 21 estacions

Imatge d'unes bicicletes del sistema, en una prova pilot, al Carrilet | Reusdigital.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 2 de maig de 2022 a les 13:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, ha publicat la licitació del contracte per a la implantació d'un sistema públic de bicicleta compartida a la ciutat de Reus. La licitació, dividida en diferents lots, fixa un pressupost de 2.201.595 euros (IVA inclòs). La licitació preveu un sistema públic de bicicleta compartida format per 250 bicicletes mecàniques, 1.000 punts d’ancoratge i 21 estacions.

Els usuaris del sistema podran alliberar la bicicleta escollida mitjançant una aplicació per a dispositius mòbils i retornar-la a qualsevol dels punts d’aparcament del servei. Aquest contracte està emmarcat dins del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia Financiado por la Unión Europea-NextGenerationEU.

Cinc lotsEl contracte que Reus Mobilitat i Serveis ha tret a licitació inclou cinc lots que corresponen a actuacions diferenciades. D'aquesta manera, el primer preveu la reforma del local situat al carrer de Joan Martell per tal d’ubicar-hi els serveis logístics per al servei de bicicleta compartida de terme municipal de Reus. En aquest cas, el lot surt amb un pressupost de licitació de 221.627,57 euros i fixa un termini d’execució de tres mesos.

Un altre lot, d'obra civil, és per a la instal.lació d’estacions i ancoratges (bases d’aparcament) per a bicicletes. El contracte surt, en aquest cas, amb un pressupost de licitació de 623.488,80 euros i el termini total de l’execució de les obres és de 9 mesos, dividit en dues fases (la primera, a 7 mesos a comptar des de l’acta de replanteig, i la segona, a 9 mesos a comptar des de l’acta de replanteig).

Un altre projecte preveu posar a disposició de la ciutadania un conjunt de 500 bicicletes. L’actual contracte preveu el subministrament de les 250 primeres. El pressupost de licitació del lot corresponent és de 222.505,42 euros i el termini màxim de subministrament és d’entre 11 i 13 mesos, a criteri del responsable del contracte.

Quant al subministrament d’estacions i ancoratges per a bicicletes, l'actual licitació contempla l’execució de la 1a i 2a fase. Les fases 3 i 4 definides en el projecte seran objecte d’una nova licitació. En la primera fase es contemplen 14 estacions i 345 ancoratges; en la segona, set estacions i 138 ancoratges. El pressupost de licitació és de 576.163,28 euros, i el termini d’execució de 14 mesos.

Finalment, i sobre el subministrament del sistema informàtic de gestió del serveie, el projecte defineix un sistema informàtic de gestió del servei de la bicicleta pública amb el conjunt de dispositius hardware, llicències i components software que permeten operar i gestionar el servei. El contracte té un pressupost de licitació de 557.810 euros.

També us pot interessar:
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: