1 de 10
PORT TARRAGONA

La terminal Guadalajara-Marchamalo del Port Tarragona, al final de la primera fase

L’actual etapa està prevista que acabi abans de començar l’estiu mentre ja es treballa en la segona intervenció

La fase inicial ha consistit en tasques de moviments de terres | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 2 de maig de 2022 a les 12:51 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de gairebé onze mesos, la fase inicial de les obres de la terminal projectada pel Port de Tarragona ja està a punt d'enllestir-se. La nova terminal, que se situarà entre els municipis de Guadalajara i Marchamalo, encara el final de la primera fase, que es preveu que finalitzi abans de l'estiu.
 

La fase inicial ha consistit en tasques de moviments de terres


Encarregada per Vías y Construcciones S.A., la primera fase dels treballs ha consistit en l'esbrossada de 157.000 m2 de terreny i en realitzar les excavacions per anivellar les diferents zones d'esplanada, on aniran la plataforma i les vies de càrrega i descàrrega. La part final d'aquesta primera fase ha estat col·locar un terraplè d'alçada variable executat amb material tolerable, una esplanada de 75 cm de gruix amb sòls seleccionats i una base de 25 cm de gruix per al futur paviment.

Actualment, l'empresa constructora es troba acabant amb la compactació de les 12 hectàrees d'esplanada, la instal·lació de 900 m lineals de tancament perimetral plataforma amb mur de formigó i amb xarxa metàl·lica en la zona paral·lela a les vies d'ADIF i la col·locació de 600 m de col·lectors per la recollida d'aigües.


La terminal Guadalajara-Marchamalo permetrà una expansió al centre de l'Estat

 

La terminal Guadalajara-Marchamalo permetrà una expansió al centre de l'Estat Foto: CedidaLa segona fase del projecte s'està acabant de redactar i consistirà en la urbanització de la terminal, la instal·lació de l'enllumenat i en realitzar les connexions ferroviàries amb la xarxa d'ADIF en direcció Saragossa i Madrid. Es preveu un termini d'execució de dotze mesos a partir del seu inici, que s'espera que sigui abans d'acabar el 2022.

El Port Tarragona projecta la terminal Guadalajara-Marchamalo com una connexió que permetrà expandir-se cap a Madrid i el centre de l'Estat. Aquesta plataforma logística comptarà amb cinc vies i podrà operar amb trens de 750 metres, permetent serveis logístics per fomentar les importacions i exportacions a la zona centre.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: