1 de 10
TRANSPARÈNCIA

L'Ajuntament de Reus estrena una pàgina web per consultar els pressupostos

Es tracta d'una eina de transparència que permet a la ciutadania consultar l'estat dels comptes

L'Ajuntament de Reus estrena una pàgina web per consultar els pressupostos | Pressupost.reus.cat
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 2 de maig de 2022 a les 12:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa una nova eina de transparència que apropa els pressupostos municipals a la ciutadania. A partir d’aquest dilluns, estarà disponible la pàgina web (https://pressupost.reus.cat/) amb l’objectiu de desglossar els pressupostos de forma transparent i actualitzada.
 

La pàgina web conté una guia amb els conceptes bàsics per entendre els pressupostos


Segons la regidora d’Hisenda Mariluz Caballero, “es posa a disposició de la ciutadania una nova eina per informar sobre la distribució, l’execució i l’evolució del pressupost municipal”. La pàgina web es divideix en diversos apartats que mostren els comptes separats en ingressos i despeses, les quantitats destinades a les àrees més interessants i l’estat d’execució del pressupost. És una eina que s’anirà actualitzant, de manera que el ciutadà podrà fer un seguiment de l’estat de cada exercici i la seva execució.

La web també compta amb una guia per explicar els conceptes bàsics sobre els pressupostos perquè la ciutadania, a més de tenir la informació, la tingui d’una manera comprensible. Com llegir el pressupost, com es classifiquen els ingressos i despeses i conceptes com l'execució del pressupost o el deute viu són algunes de les nocions que es detallen en aquesta guia.

Tot i així, el portal no desglossa els pressupostos en projectes concrets, sinó en àrees de gestió i partides. Això fa que es puguin consultar les partides generals i algunes subpartides, però no es podran veure els detalls sobre projectes específics. Les dades es podran comparar amb les dels pressupostos anteriors, ja que la web conté l’històric de l’última dècada.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: