SOCIETAT

Demanen al nunci del Papa que es retire tota la simbologia franquista de la Diòcesi de Tortosa

Compromís denuncia que el Bisbat se'n desentén i no contesta les cartes de requeriment que li envia el partit valencià

Creu als vencedors de la guerra civil espanyol a la façana de l'església de Cinctorres | Cedida a l'ACN
per Aguaita.cat, Cinctorres | 2 de maig de 2022 a les 08:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Compromís ha demanat al nunci papal Bernardito Auza que "faci tot el que estiga a les seues mans" perquè el Bisbat de Tortosa retire la simbologia franquista que encara hi ha en edificis de la Diòcesi. És el cas de les esglésies dels municipis valencians de Sant Mateu o Cinctorres on es mantenen "rètols indignes" en favor dels vencedors de la guerra civil espanyola. El senador, Carles Mulet ha enviat diversos requeriments als ajuntaments i al Bisbat, que se'n desentén i ni tan sols contenta les cartes. Els alcaldes defensen que no poden actuar en edificis diocesans. La petició a Auza s'ha fet aprofitant que visitarà Tortosa dissabte vinent, per presidir la inauguració de la rehabilitació de la façana de la catedral tortosina.

La coalició valenciana Compromís recorda al Bisbat de Tortosa que "no tot val" i que tenen façanes d'edificis religiosos "contaminades amb simbologia de partits feixistes i colpistes de la Guerra Civil". El senador Carles Mules ha demanat la intervenció del nunci apostòlic del Papa, Bernardito Auza, que visitarà la setmana que ve Tortosa per beneir la restaurada façana de la catedral

Mulet va iniciar el 2018 una campanya per la retirada de lemes, homenatges, carrers i simbologia il·legal, prohibides per la Llei 52/2007 en matèria de memòria històrica. Ha enviat cartes als alcaldes de municipis en els quals encara hi ha simbologia franquista, més de 2.000 d'aquests elements identificats per Compromís arreu de l'estat espanyol.

Carles Mulet ha recordat al Bisbat de Tortosa que estan incomplint la llei i que s'han fet els sords a diferència d'altres bisbats catalans o aragonesos que han contestat les missives del partit valencià. Mulet ha dit que si es dignifica la façana de la basílica tortosina, s'ha de fer amb totes les esglésies de la Diòcesi, i si aquestes es paguen amb fons públics, "els ciutadans no es mereixen un tracte en el qual es blanquegi o se sigui permissiu amb les exaltacions feixistes".

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: