INFRAESTRUCTURES

Territori insisteix que enguany es faran les primeres licitacions d'obres del nou tren-tramvia del Camp

Isidre Gavín assegura que la construcció d'aquesta infraestructura és un "pas sense retrocés"

Una imatge de la Jornada Catalana de la Mobilitat, que s'ha fet a Reus | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 d'abril de 2022 a les 16:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament de Territori i Mobilitat ha insistit que aquest any es faran les primeres licitacions dels treballs del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona. En concret, es prioritzarà el primer paquet d'obres i la compra dels combois. El secretari d'Infraestructures de Territori, Isidre Gavín, ho ha explicat aquest dijous en la Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada a Reus.

"Estem licitant i acabant el projecte consultiu d'aquesta infraestructura, la notícia important és que això suposa un pas sense retrocés", ha assegurat. La trobada ha aplegat més de 300 persones i s'han tractat els reptes que té el país en l'àmbit de la mobilitat, com ara, la millora del transport públic als polígons industrials.

En l'edició d'enguany de la Jornada Catalana de la Mobilitat, s'ha constatat la problemàtica existent als polígons industrials, on sovint la manca de transport públic comporta un ús majoritari del vehicle privat. Segons Gavín, cal una normativa més exigent que obligui les grans empreses a tenir un pla de mobilitat per revertir l'ús majoritari del vehicle privat. "Hem d'intentar incentivar la utilització del transport públic", ha indicat.

Alhora, el secretari d'Infraestructures ha destacat que treballen per estendre la digitalització a la mobilitat del transport públic i per millorar l'oferta i la qualitat de serveis en aquells "aspectes on anem més coixos". En la jornada, també s'han mostrat alguns casos d'èxit, com són MEC Car Sharing o CMO de BusUp, els quals poden servir per canviar el model actual de mobilitat als polígons i a les empreses.

Finalment, s'han presentat diverses solucions tecnològiques que permeten gestionar la mobilitat cap a les zones industrials d'una manera més sostenible. Entre elles, destaca Flexitransport Catalunya, una plataforma impulsada per l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Amb aquesta eina es vol fer un pas endavant en el transport a demanda i evolucionar cap al transport flexible, ja que les reserves es poden fer poc abans de l'hora del servei i amb recorreguts que es configuren en temps real.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: