1 de 10
SALUT

Llum verda a l’avortament quirúrgic a les Terres de l’Ebre

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ja ha començat a realitzar intervencions

L'Assemblea Feminista de les Terres de l'Ebre va recollir mocions als ajuntament per aconseguir l'IVE a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Cedida
per Aguaita.cat, Tortosa | 28 d'abril de 2022 a les 13:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta és el centre sanitari on s'estan efectuant, des del mes de març, les interrupcions voluntàries de l'embaràs per la via quirúrgica  a les Terres de l'Ebre. Fins ara les dones ebrenques que precisaven aquest  procediment es desplaçaven a Tarragona, opció que es continuarà mantenint per  tal que la dona puga escollir. 

El dret a l'avortament diferents supòsits, recollits a la Llei de 3 de març del 2010  de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs. L'article 14  d'esta llei parla sobre la interrupció voluntària de l'embaràs per part de la dona, on s'ofereixen dues opcions: la interrupció farmacològica, que es garanteix a les Terres de l'Ebre mitjançant l'ASSIR ubicat al CAP Baix Ebre; o la interrupció  quirúrgica, que es garanteix a partir d’aquest mes de març a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Joan Nin, gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, ha destacat “que aquesta era  una demanda ciutadana molt sol·licitada, i des del Departament de Salut hem donat  resposta a aquesta necessitat". Nin, a més, ha volgut destacar "el fet que sigui un  centre com l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, públic, el que ofereixi aquest  servei a les dones ebrenques", i ha aprofitat per agrair “al gerent de l’ICS a les  Terres de l’Ebre, Carlos Tobar, i a la direcció del centre l’esforç per tal d’incorporar este servei al territori”. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: