INFRAESTRUCTURES

Adif licita el canvi d'amplada de via entre Vandellòs i la Boella

El pressupost de l'obra puja als 8,1 milions d'euros

L'intercanviador d'ample ferroviari de la Boella, al Tarragonès, dins el projecte del corredor mediterrani, vist des de la cabina d'un tren. | Roger Segura/ACN
per Redacció, Tarragona | 28 d'abril de 2022 a les 13:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Adif Alta Velocitat canviarà l'amplada de via al tram Vandellòs-canviador de la Boella, a la variant Vandellòs-Camp de Tarragona. La companyia ha licitat el contracte per executar els treballs necessaris de via i catenària per canviar l'amplada a la via existent d'ibèric (1.668 mm) a estàndard (1.435 mm). Aquesta actuació compta amb un pressupost de 8.132.618,76 euros i un termini dexecució estimat de 6 mesos.

Aquesta longitud s'estén a les dues vies generals actuals des de l'inici de la variant, a Vandellòs, fins al canviador de la Boella, punt en què els serveis ja s'incorporen a la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-França. També s'hi inclou l'adaptació a la nova amplada a les vies d'apartat ia les connexions amb les bifurcacions de Vila-seca i Bellissens.

Per a la implantació de l'amplada estàndard, s'aprofitaran les travesses polivalents ja implantades al traçat. S'adaptaran els desviaments existents i s'ajustarà la catenària a la configuració nova. També es duran a terme totes les operacions i adaptacions geomètriques, adequant-se a les especificacions tècniques d'interoperabilitat per a la nova amplada.

D'aquesta manera, es donarà continuïtat en amplada estàndard des del canviador de la Boella fins a l'enllaç de l'actual variant amb el tram Vandellòs-Castelló, on també es canviarà l'amplada de via.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: