INFRAESTRUCTURES

Adif licita el canvi d'amplada de via entre Vandellòs i la Boella

El pressupost de l'obra puja als 8,1 milions d'euros

per Redacció, Tarragona | 28 d'abril de 2022 a les 13:01 |
L'intercanviador d'ample ferroviari de la Boella, al Tarragonès, dins el projecte del corredor mediterrani, vist des de la cabina d'un tren. | Roger Segura/ACN
Adif Alta Velocitat canviarà l'amplada de via al tram Vandellòs-canviador de la Boella, a la variant Vandellòs-Camp de Tarragona. La companyia ha licitat el contracte per executar els treballs necessaris de via i catenària per canviar l'amplada a la via existent d'ibèric (1.668 mm) a estàndard (1.435 mm). Aquesta actuació compta amb un pressupost de 8.132.618,76 euros i un termini dexecució estimat de 6 mesos.

Aquesta longitud s'estén a les dues vies generals actuals des de l'inici de la variant, a Vandellòs, fins al canviador de la Boella, punt en què els serveis ja s'incorporen a la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-França. També s'hi inclou l'adaptació a la nova amplada a les vies d'apartat ia les connexions amb les bifurcacions de Vila-seca i Bellissens.

Per a la implantació de l'amplada estàndard, s'aprofitaran les travesses polivalents ja implantades al traçat. S'adaptaran els desviaments existents i s'ajustarà la catenària a la configuració nova. També es duran a terme totes les operacions i adaptacions geomètriques, adequant-se a les especificacions tècniques d'interoperabilitat per a la nova amplada.

D'aquesta manera, es donarà continuïtat en amplada estàndard des del canviador de la Boella fins a l'enllaç de l'actual variant amb el tram Vandellòs-Castelló, on també es canviarà l'amplada de via.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: