POLÍTICA

Castellvell destina enguany 300.000 euros de romanent a inversions

S'actuarà al conjunt patrimonial de Santa Anna i es faran dues pistes de pàdel, entre altres actuacions

Imatge del conjunt patrimonial de Santa Anna, a Castellvell | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 28 d'abril de 2022 a les 11:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Castellvell del Camp celebrat aquest passat dimecres va donar llum verda a l'aprovació inicial de l'expedient de modificació de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit 04/22, per valor de 300.00 euros, amb l'objectiu de finançar una sèrie de despeses i inversions que no poden demorar-se fins a l'exercici següent. El punt es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern (ERC i Ara Castellvell) i l'abstenció de Junts per Castellvell. Els regidors del PSC, Pere Carrasco, i de Junts, Ramón Lozano, van haver d'excusar la seva presència.

El conjunt patrimonial de Santa AnnaUna de les inversions més destacades que es finançaran amb el romanent serà la dignificació del conjunt patrimonial de Santa Anna, amb actuacions valorades en 35.000 euros. L'equip de govern ha volgut recordar que "el conjunt patrimonial és cada cop més visitat i que s'hi realitzen concerts i altres activitats culturals. És per això que es considera que calia dignificar, com més aviat millor, una sèrie d'espais que s'han anat deteriorant com són l'accés al Jaciment Iber, els lavabos i la cartellera. També cal plantejar-se la cartelleria que es necessitarà per al conjunt patrimonial referent al Refugi”.

Tanmateix s'han detectat humitats a la part posterior de l'ermita, que "cal arranjar de forma urgent". Pel que fa a les accions, es farà una reparació de les humitats, la dignificació del paviment degradat de l'accés als lavabos, així com la seva remodelació. També es millorarà el rellotge de sol, l'estació meteorològica i es farà una poda de sanejament dels pins.

Pistes de pàdel a CastellmosterL'Ajuntament també destinarà una partida de 80.000 euros a la construcció de dues pistes de pàdel a la urbanització de Castellmoster, al costat de les antigues pistes de tennis que actualment es troben en desús. Amb la construcció d'aquestes pistes, la voluntat de l'equip de govern és “potenciar aquesta vessant esportiva relativa als bons hàbits i la pràctica de l'esport com a millora de la qualitat de vida sense haver de moure's del seu municipi”.

Altres inversions remarcables que es finançaran amb aquest romanent són la reparació del dipòsit d'aigua de Castellvell II (66.576,22 euros); la reforma del parc de la Font Vella (20.000); les obres de millora al carrer de l'Era, a la urbanització Les Serres (16.132); l'equip de so per a la pista poliesportiva (8.509,62 euros); el sistema de refrigeració/calefacció per a la llar d'infants (8.712 euros); l'arranjament de voreres del Pinar (6.500 euros); i el canvi dels cartells de noms dels carrers de les urbanitzacions (5.000 euros), entre altres.

Durant la sessió plenària també es va aprovar per unanimitat dos expedients menors més de modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit, per valor de 30.889,23 i 15.506,72 euros, respectivament.

Altres acordsEl ple també va aprovar, entre altres acords, el conveni de col·laboració per tal de regular la delegació, a favor del Consell Comarcal del Baix Camp, de la prestació del servei de recollida, alberg i manutenció d'animals perduts o abandonats.

El plenari també va donar llum verda al conveni amb el Consell Comarcal per la prestació del servei de retirada, dipòsit i custòdia i, si s'escau, desballestament de vehicles abandonats i fora d'ús, així com els tràmits administratius associats a aquesta actuació. Ambdós convenis es van aprovar per unanimitat.

D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat l'expedient de contractació dels serveis de dinamització comunitària i juvenil de Castellvell del Camp. L'alcalde, Josep Sabaté, va finalitzar el plenari fent lectura d'una Declaració Institucional de condemna de la guerra a Ucraïna i a favor de la pau.
 

Una imatge del ple Foto: Cedida


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: