1 de 10
ajuts i subvencions

S'obre la convocatòria d’ajuts a pagar els rebuts de l’IBI, l’aigua, la brossa i els guals

Façana del consistori reusenc | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 d'abril de 2022 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Reus obrirà en breu la convocatòria de subvencions per a persones amb situacions econòmiques desafavorides, gestionades per la regidoria d’Hisenda i amb les quals es bonifiquen els rebuts de l’IBI, l’aigua, la brossa i els guals. La partida econòmica de la convocatòria és de 219.700 euros, ampliables fins a 417.700. La convocatòria es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona de manera conjunta amb la dels ajuts a la pobresa energètica, amb l’objectiu de facilitar la tramitació dels sol·licitants que, d’acord a les bases, tenen perfils socioeconòmics semblants.

La convocatòria inclou quatre línies d’ajuts: subvencions per al foment al servei públic de proveïment i sanejament d’aigua potable; subvencions per a les persones que concorren en una determinada situació de mobilitat; l'ajut de la taxa municipal per la recollida domiciliària d’escombraries i residus sòlids urbans; i l'ajut per al foment del manteniment d’un habitatge en propietat.

A banda, la gestió unificada de les quatre línies d’ajuts, més la de pobresa energètica, permet que les persones interessades presentin una sola vegada tant la sol·licitud com la informació relativa als requisits econòmics.

Les líniesQuant a les subvencions per al foment al servei públic de proveïment i sanejament d’aigua potable, la quantitat a percebre s’estableix en funció de l’import satisfet per la factura emesa des dels mesos de gener a setembre i com a màxim, les següents quantitats: per a unitats familiars d’un sol membre, 70 euros de l’import anual pagat; per a unitats familiars de 2 membres, 100 euros de l’import anual pagat; per a unitats familiars superiors a 2 membres, 140 euros de l’import anual pagat.

Sobre les subvencions per a les persones que concorren en una determinada situació de mobilitat, s’estableixen 2 nivell de subvenció. Una quantitat equivalent al 50% de la taxa per a l’entrada de vehicles a través de les voreres; o del 80%, quan el beneficiari de la subvenció o algun dels membres de la seva unitat familiar que convisqui amb ell, acrediti una disminució amb un grau superior al 65%.

Pel que fa als ajuts de la taxa municipal per la recollida domiciliària d’escombraries i residus sòlids urbans, la quantia de l’ajut serà l’equivalent al 80% de la taxa per recollida d’escombraries de l’any en curs pagada pel beneficiari de la subvenció.

Finalment, es planteja l'ajut per al foment del manteniment d’un habitatge en propietat. La quantitat a percebre serà l’equivalent al 25% de la quota de l’Impost sobre béns immobles de naturalesa urbana. Quan el rebut de l’IBI tingui una bonificació prevista en les ordenances municipals, la quota bonificada sumada a la subvenció concedida no podrà ser mai superior al 90% del rebut.

RequisitsA banda dels requisits específics de cada convocatòria, les quatre línies, més la línia de subvencions de pobresa energètica, fixen el mateix llindar de renda: per a les unitats de familiars d’un sol membre, l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya x 1,25.; iper a les unitats familiars de dos membres o més, el número de membres amb ingressos x l’Índex de Renda de Suficiència + el número de membres sense ingressos +30% de l’IRSC.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: