MÚSICA

El grup Segonamà se separa i el demà ja es veurà

Els músics volen prendre’s un temps sabàtic i reflexionar sobre el futur

per Marià Arbonès, Reus, Catalunya | 29 d'abril de 2022 a les 08:00 |
Una imatge promocional de Segonamà | Cedida
El grup Segonamà se separa. Després d'estar 10 anys en actiu, els sis integrants actuals han decidit començar una nova etapa personal. Així ho posen de manifest dos d'ells, Òscar Ruiz i Ignasi Mir, en una entrevista amb Reusdigital.cat. "El motiu de la separació es deu, principalment, als dubtes que han sorgit per l'evolució de la música que hem fet", diuen, tot deixant clar que "no hi ha hagut cap mal rotllo entre nosaltres". Caldria afegir-hi també que els sis músics s'han fet grans ―actualment, tenen una mitjana de 26 anys― i tenen altres compromisos al marge de la música, que afecten la disponibilitat de temps que poden dedicar al grup. Ara, tots sis volen fer un any sabàtic per reflexionar.

Una gira final


 
És molt millor que continuïn sent com una família, perquè la separació no és imminent. El comiat de Segonamà es farà a través d'una gira que els portarà, en els pròxims mesos, a escenaris de Catalunya i el País Valencià, en molts dels quals ja han actuat. "Potser la gira de comiat ens obre noves perspectives sobre el que hem de fer personalment", respon l'Òscar, conscient que, passi el que passi, tots sis continuaran vinculats a la música.
 
És el final d'un viatge que va començar el 2011, en el qual el grup ha publicat una maqueta, un EP i tres discos d'estudi: Endinsa't (autoeditat, 2016), Respira (autoeditat, 2018) i ERIAL (Música Global, 2020). Aquest últim els va suposar un punt d'inflexió i una significativa evolució musical. Segonamà, que sempre havia fet música sota el paraigua de l'anomenat mestissatge, va decidir explorar altres terrenys, com ara el R&B. "No ens sentíem del tot identificats en el mestissatge", reconeix l'Ignasi.

Cançó de comiat


 
El grup també ha estrenat el darrer senzill de comiat, titulat No m'amago, una cançó que reivindica els aprenentatges d'aquests anys. Segons l'Òscar i l'Ignasi, "representa la fusió dels mons que ens han caracteritzat: la festivitat i els estils més urbans dels vuitanta". En aquesta ocasió, el grup ha volgut retornar als aires festius sense perdre la consolidació assolida en el seu darrer disc. El resultat ha estat una cançó que s'apropa a la música disco, barrejant pinzellades de R&B, soul i funk. El senzill ha estat autoproduït, cosa que lliga amb els orígens d'autogestió del grup.
 
Preguntats per si es repensaran la decisió presa, tant un com l'altre responen que "tots els escenaris són possibles", però "ara volem fer la gira de comiat, descansar i reflexionar".
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: