1 de 10
POLÍTICA

El PSC vol que la canalla que s'ha perdut «Cap nen sense saber nedar» en gaudeixi el curs que ve

El programa, que permetia que els nens es desenvolupessin al medi aquàtic, ha estat aturat

Els socialistes Daniel Marcos i Andreu Martín, a la seu del partit, aquest dimecres | PSC Reus/ Twitter
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 27 d'abril de 2022 a les 14:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC Reus ha instat el govern a permetre que la canalla que s'ha perdut el programa Cap nen sense saber nedar pugui gaudir-ne de cara al curs lectiu vinent, quan és prevista la seva represa.


El portaveu, Andreu Martín, ha exposat en roda de premsa que si bé "celebra" que el projecte es recuperi "un cop escoltades les nostres demandes", el cert és que aquest "ha estat dos anys aturat i en algun moment, s'havien arribat a plantejar eliminar-lo". A la capital del Baix Camp, Cap nen sense saber nedar s'ha executat des Reus, esport i lleure SA (Rellsa), per encàrrec de la regidoria d'Esports, i s'ha adreçat a l'alumnat d'escoles i col·legis locals per tal que els nens adquireixin els coneixements bàsics per desenvolupar-se en el medi aquàtic.

"Cansats de les mentides del govern"En aquesta línia, Martín ha demanat al govern reusenc "una reparació, ja que hi ha dues promocions d'infants que no han pogut aprendre a nedar" per la suspensió de la iniciativa. El portaveu socialista ha lamentat que "Junts, ERC i Ara Reus van decidir fa dos anys suspendre el programa" amb l'argument de "millorar-ne el format” després de més de 30 anys de desenvolupament. "El format ja funcionava bé i la prova és que ara, quan falta poc més d'un any per a les eleccions municipals, han decidit recuperar-lo sense cap novetat al respecte”, ha manifestat. 

La proposta del PSC, doncs, passa per fer viable que, de cara al curs 2022/ 2023, els alumnes que no han pogut participar en el programa durant aquests dos anys puguin fer-ho. “No hi ha excusa per no recuperar els anys perduts, ja que el pressupost del 2021 s'ha tancat amb un romanent de 1,8 milions d'euros, dels quals es pot destinar una partida ínfima a aquest programa”, ha raonat Martín, qui també ha exposat que "n'estem cansats, de les mentides del govern", tot posant d'exemple casos com els del mercat del Carrilet. "Van assegurar que el tancaven, després van allargar la seva vida i quan som a un any de les eleccions, surt l'alcalde Carles Pellicer tot afirmant que hi haurà mercat; ja n'hi ha prou de jugar amb la ciutadania de Reus per sumar vots”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: