1 de 10
POLICIAL

Denunciades dues empreses de vigilància privada al Tarragonès sense llicència d'activitat

S'exposen a multes de fins a 30.000 euros les sancions greus i fins a 600.000 euros les molt greus

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra | Josep M. Montaner
per Redacció, Tarragona | 27 d'abril de 2022 a les 14:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Mossos d'Esquadra van denunciar administrativament el 20 i 25 d'abril dues empreses del Tarragonès per intrusisme en matèria de seguretat privada. El passat 20 d'abril els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que hi havia a Tarragona una empresa sense autorització d'activitat en l'àmbit de la vigilància privada que tenia un treballador fent tasques de vigilància en un port esportiu del Tarragonès.

Davant d'aquests fets, els agents van desplaçar-se fins a les instal·lacions on van identificar un home que anava amb un vehicle i que tot apuntava que era el vigilant. Segons el que va manifestar-los, els mossos van corroborar que l'home estava desenvolupant les tasques pròpies d'un vigilant de seguretat. Per aquest fet, els Mossos van denunciar administrativament el seu responsable.

El segon cas va tenir lloc el 25 d'abril quan els investigadors van detectar una altra empresa de Tarragona que també donava publicitat els serveis de seguretat privada sense l'autorització. Un cop recopilada tota la informació, els agents van comprovar que efectivament aquesta donava publicitat als seus serveis a través d'una pàgina web i oferia diferents serveis de seguretat privada a empreses i particulars.

Per tot això, els agents van obrir diligències policials i van verificar que l'empresa no disposava de cap llicència d'activitat per la qual cosa van denunciar el seu responsable. La publicitat de serveis de seguretat privada sense estar autoritzats i la prestació dels serveis de seguretat privada sense llicència són infraccions greus i molt greus respectivament, segons la llei 5/2014 de Seguretat Privada. Aquesta llei sanciona amb multes de fins a 30.000 euros les sancions greus i fins a 600.000 euros les molt greus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: