CULTURA POPULAR

La Festa de l'Arbre de Maig estrena un nou ball parlat

Té lloc els dies 6 i 7 de maig, a la plaça de la Patacada

per M.B., Reus, Catalunya | 27 d'abril de 2022 a les 13:06 |
Una imatge d'arxiu d'una anterior Festa de l'Arbre de Maig a Reus | Reus.cat
Els dies 6 i 7 de maig es tornarà a celebrar la Festa de l'Arbre de Maig a la plaça de la Patacada. En el marc de totes les efemèrides que celebra aquest any la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, arriba l'acte de tota l'entitat. Aquesta estrena un nou ball parlat a la ciutat, el Ball de la Rosaura, i s'amplia l'oferta de música folk als vespres.

El programaDivendres 6 a les 7 de la tarda, Cercavila de l'arbre maig des de l'institut-escola Pi del Burgar fins a la plaça de la Patacada. Amb l'acompanyament musical dels alumnes de l'Aula de Sons.

A dos quarts de 8 del vespre, plantada del Maig, amb pregó d'inici de festa i avisos pirotècnics. Tot seguit, es farà l'estrena del Ball de la Rosaura (hi haurà un segon passi a dos quarts de 9). Finalment, a les 10 de la nit, es durà a terme un concert amb el grup TRÄ.

Dissabte 7 de maig a dos quarts d'11 del matí s'ha previst un taller d'iniciació a la jota a càrrec de l'associació Sa sargantana. A les 6 de la tarda es farà la resentació de les danses convidades. Més endavant hi haurà la cercavila amb el Ball de Pastorets com a amfitrions, el Ball d'Espases de Cervera, (i una altra dansa pendent de concretar) pel centre de la ciutat.

A les 8 del vespre es farà el ball de lluïment dels diferents balls. A continuació, la festa seguirà amb ball popular amb Duet Daura i Faktoria Folk.

Aquesta edició de l'Arbre de Maig ha estat "especialment difícil d'organitzar i ha penjat d'un fil en més d'una ocasió". Això "és degut a la manca total de col·laboració" per part del departament de Mobilitat i Circulació de l'Ajuntament de Reus, que ha posat "moltíssimes traves burocràtiques i administratives i ha mostrat una gran falta de sensibilitat i interès per la cultura", s'ha manifestat de la coordinadora a través d'un comunicat. 
 

Cartell de la festa Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: