1 de 10
MÚSICA

El Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet combinarà diferents arts

La cinquena edició barrejarà els sons de la guitarra amb disciplines com la poesia, la dansa i la pintura

El Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet s'obre a altres arts | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 27 d'abril de 2022 a les 13:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 20 al 24 de juliol l'Hospitalet de l'Infant acollirà de nou el Festival Internacional de Guitarra. Aquesta cinquena edició compta amb la novetat de barrejar el so de la guitarra amb altres disciplines artístiques com la pintura, la poesia i la dansa per mostrar de manera més àmplia aquest instrument.

Les actuacions combinaran el so de la guitarra amb altres arts


El Centre Cultural Infant Pere serà l'escenari un estiu més del Festival Internacional de Guitarra, impulsat per l'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant sota la direcció artística d'Anders Clemens. Enguany retrà homenatge a Joan Carles Amat, escriptor, metge i músic; i Anna Dodas, poeta, i encetarà una nova col·laboració amb el Conservatori de Vila-seca.

El concert inaugural del Festival serà a càrrec d'Edin Karamazov, al llaüt, i Núria Rial com a soprano el dimecres 20 de juliol a les vuit del vespre. El dia 21, amb el nom "Les dones i les arts", hi haurà una actuació multidisciplinària per part d'Anabel Montesinos, amb la guitarra; Evelyn Roca, com a pintora; i Mari Carmen Gallardo, com a ballarina. Es tracta d'una col·laboració entre les artistes per unir les tres disciplines sota la direcció de Mónica Rincón i com a homenatge a la poeta Anna Dodas, en commemoració dels 60è aniversari del seu naixement.


La col·laboració amb el Conservatori de Vila-seca portarà joves artistes del territori al festival


El divendres 22 de juliol hi haurà el concert de Sílvia Nogales amb la col·laboració de JOMA, com a pintor. Com a novetat, aquesta actuació serà introduïda pels guanyadors del Concurs de Joves Intèrprets del Conservatori de Vila-seca. És la primera edició que compta amb la cooperació del conservatori i pretén consolidar una relació entre el Festival Internacional de Guitarra amb els músics joves del territori.

El dissabte 23, oferta per Rolf Bäcker, tindrà lloc la conferència "La guitarra a la literatura catalana del Renaixement" dins el marc de l'any Joan Carles Amat. El mateix dia també actuarà el guitarrista Feliu Gasull juntament amb el poeta Enric Cassassets a les vuit del vespre.

Finalment, el diumenge 24 el Festival clourà amb la conferència "Òpera sense páranles: la teatralitat musical en el repertori clàssic i romàntic" a càrrec de Lorenzo Coppola, que també oferirà el concert de clausura com a clarinetista en conjunt amb el guitarrista Bernardo Rambeaud.

Aquesta cinquena edició és la plena consolidació del festival que compta amb artistes reconeguts nacionals i internacionals i amb la participació també de joves músics del territori. Les entrades ja estan disponibles a través de la pàgina web del Festival.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: