1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

L’ajut contra la pobresa energètica es podrà sol·licitar fins al 30 de setembre

La partida econòmica prevista en la convocatòria d’enguany és de 110.000 euros, ampliable a un màxim de 200.000

Els ajuts són per atendre les despeses de subministraments d'electricitat i de gas | Albert Alemany/Nació Digital
per M.B., Reus, Catalunya | 27 d'abril de 2022 a les 12:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La subvenció per contribuir a evitar la pobresa energètica que atorga l'Ajuntament de Reus a les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica per atendre les despeses de subministraments d'electricitat i de gas dels mesos de desembre de 2021 a maig de 2022 es podrà sol·licitar a partir de la publicació de les bases al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, prevista per aquesta setmana, i fins al 30 de setembre, tots dos dies inclosos.

Enguany, com ja es va fer l’any passat, la regidoria de Benestar Social, que gestiona i finança aquesta subvenció, informarà, de manera personalitzada, sobre aquesta convocatòria a les associacions veïnals i entitats socials de la ciutat per tal que puguin donar a conèixer l’ajut a les famílies que considerin que es poden beneficiar d’aquests ajuts. La partida econòmica prevista en la convocatòria d’enguany és de 110.000 euros, ampliable a un màxim de 200.000 euros en funció de les disponibilitats pressupostàries.

Aquesta convocatòria és una de les línies d'ajut que té establertes l'Ajuntament de Reus en l'àmbit de la pobresa energètica, junt amb els ajuts d'urgència i els ajuts de l’aigua.

Sol·licitudLes persones interessades hauran d’emplenar el Model Normalitzat de sol·licitud que l’Ajuntament té a disposició de la ciutadania a les oficines d’atenció al públic, OAC i SAIC, i a la pàgina web de l’Ajuntament, www.reus.cat. Les persones que ja ho van sol·licitar l'any passat,i que la seva resolució hagués estat resolta, tant concedida com denegada, rebran un missatge per correu electrònic o telèfon mòbil de la regidoria de Benestar Social, en què se'ls informarà que ja poden fer la sol·licitud.

Enguany, com l’any anterior, la quantitat a percebre de la subvenció s'estableix en funció de l'import satisfet per la facturació emesa corresponent als consums d'energia elèctrica i de gas dels mesos de desembre de 2021 a maig de 2022, tots dos inclosos. Amb anterioritat a la pandèmia, se subvencionaven només quatre mesos, de desembre a març, i ara en són sis.

Per a unitats familiars d'un sol membre: 270 euros, amb un màxim de 45 euros per cada mes subvencionable justificat; per a unitats familiars de dos i tres membres: 315 euros, amb un màxim de 52,5 euros per cada mes subvencionable justificat; per a unitats familiars de quatre o més membres: 360 euros, amb un màxim de 60 euros per cada mes subvencionable justificat. Per a la concessió de les subvencions objecte d'aquesta convocatòria s'aplicarà el valor de l'indicador de renda de suficiència de Catalunya de l'any 2021, que és de 7.967,73 euros anuals.

Dades de l'any passatDurant l'any 2021, l'Ajuntament de Reus va destinar 640.364 euros a fer front a la pobresa energètica: ajuts d’aigua, llum i gas; Pel que fa a la convocatòria per a la concessió de la subvenció per pobresa energètica per a l'hivern 2021-2022, la regidoria de Benestar Social va concedir 711 ajuts per fer front al pagament de les factures de llum i gas d'un total de 1.086 sol·licituds rebudes, que van suposar una despesa de 155.714 euros.

A més, es va mantenir la línia de col·laboració amb les empreses subministradores, amb l'emissió d’informes de vulnerabilitat, regulats a la Llei 24/2015 del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. Es van emetre 555 informes de vulnerabilitat energètica favorables: 297, aigua; 451, llum, i 175, gas. Un mateix informe es pot sol·licitar per més d’un subministrament.

L’Ajuntament de Reus també va concedir 1.297 ajuts destinats a facilitar el pagament de la factura de l’Aigua. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: