1 de 10
ANY FERRATER

Ruta pels carrers de Reus pels 50 anys de la mort de Ferrater

Exterior de la Biblioteca Central Xavier Amorós | Reus.cat
per E.R., Reus, Catalunya | 27 d'abril de 2022 a les 09:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per commemorar el 50è aniversari de la mort de Gabriel Ferrater a Sant Cugat, el dia 27 d'abril de 1972, les Biblioteques Municipals de Reus ofereixen la ruta In Memòriam pels carrers de la ciutat que són escenari d'un dels principals poemes de Ferrater.

La cita és aquest dimecres a les 6 de la tarda a la Biblioteca Central Xavier Amorós i cal inscriure's al web inscripcions.reus.cat. La ruta està dinamitzada per Còdol Educació i està pensada per ser una experiència literària a la vegada que un itinerari emocional individual que es realitzarà un cop en el marc dels actes de l'Any Ferrater.

La ruta compta amb la important col·laboració dels Museus de Reus, Cal Garola i El Círcol. Aquesta és la primera de les rutes que Reus incorpora al mapa literari de Catalunya. És per aquet motiu que el darrer ple Municipal de l'Ajuntament de Reus del passat divendres dia 22 d'abril va aprovar l'adhesió del consistori a Espais Escrits, l'associació que aglutina les institucions que vetllen i promouen la lectura i els estudis dels escriptors de la literatura catalana, de la qual formen part diverses rutes d'arreu del país.

Reus hi aporta la figura de Gabriel Ferrater, ja que totes les adhesions estan vinculades a algun escriptor. Espais Escrits és una plataforma on fer visible el patrimoni literari immaterial i les diverses activitats literàries que es desenvolupen a qualsevol indret de Catalunya a partir d'una eina que és el Mapa literari, on es local·litzen textos i escenari vinculats amb els escriptors de totes les èpoques. Trobareu tot la informació a https://www.espaisescrits.cat/cat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: