1 de 10
PORT TARRAGONA

​El Port Tarragona rep per primera vegada un vaixell híbrid elèctric

Es tracta de l’Eco Barcelona de la naviliera Grimaldi Lines de 238 metres d’eslora

L'Eco Barcelona | Port de Tarragona
per Redacció, Tarragona | 27 d'abril de 2022 a les 08:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Port de Tarragona ha rebut avui a les seves instal·lacions l’Eco Barcelona, el primer vaixell híbrid elèctric de la seva història. Es tracta d’un vaixell Ro-Ro (càrrega rodada) de la naviliera Grimaldi Lines de 238 metres d’eslora, una mànega de 34 metres, i un arqueig brut de 67.311 tones.

L’Eco Barcelona utilitza combustibles fòssils durant la navegació i electricitat durant l'escala al port, garantint zero emissions. El vaixell utilitza l'energia elèctrica emmagatzemada a les bateries de liti que es recarreguen durant la navegació gràcies als seus generadors i 350 metres quadrats de panells solars.

Segons la naviliera amb aquesta nova generació de vaixells pot transportar el doble de càrrega mantenint el mateix consum de combustible a la mateixa velocitat. Aquest vaixell Ro-Ro pel transport marítim de curta distància té una capacitat de 7.800 metres lineals de càrrega rodada, equivalent a 500 tràilers aproximadament.

Durant la jornada d’avui s’embarcaran 812 vehicles a l’Eco Barcelona que té com a port de destí Savona, Itàlia. Es tracta d’una nova operativa en els molls de Cantàbria i Galícia del Port Tarragona que han vist créixer el tràfic de vehicles durant el primer trimestre de l’any 2022 en un 7,2% amb un total de 43.068 unitats mogudes.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: