participació ciutadana

Arrenca una nova edició dels pressupostos participatius del Morell

De l'1 al 22 del maig és el termini de recollida de propostes

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 d'abril de 2022 a les 16:54 |
Detall de l'Ajuntament del Morell | Aj. el Morell
Aquest diumenge 1 de maig s’inicia, oficialment, el tercer procés de pressupostos participatius del Morell. Així, una vegada més, la ciutadania podrà decidir a què es destinen 70.000 euros del pressupost municipal del 2023. “Després d’una primera edició d’aprenentatge i una segona de consolidació, aquesta tercera seguirà la mateixa metodologia que l’anterior”, ha dit l’alcalde i alhora regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament del Morell, Eloi Calbet.

Entremig hi ha hagut, també, un any d’impàs, en què els esforços de la regidoria de Participació Ciutadana s’han dedicat a la creació d’un Reglament de Participació Ciutadana que ben aviat es presentarà públicament. Per tal que tothom tingui clar el procediment, aquest dijous 28 d’abril, a les 8 del vespre i a la sala d’actes de l’Ajuntament, tindrà lloc una xerrada de presentació del procés oberta a tota la ciutadania i que servirà per exposar tots els detalls i resoldre tots els dubtes.

Al Morell, la teva opinió compta! és el lema que vertebra tot el procediment participatiu, que busca, com en les anteriors edicions, “involucrar el veïnat morellenc en el funcionament del consistori i donar-los veu i vot per decidir on s’inverteix una part dels comptes de l’Ajuntament”,segons  Calbet. El termini de recollida de propostes restarà obert de l’1 al 22 de maig.

Totes les persones que resideixin al municipi podran presentar un màxim de dues propostes que podran lliurar de forma presencial a les oficines municipals, retallant la butlleta del tríptic que han rebut a les seves cases, o bé omplint el formulari online a través de la pàgina web. Les propostes han de seguir una sèrie de criteris exposats a la web del procés, com ara correspondre als capítols 4 o 6 del pressupost municipal, no superar la partida econòmica reservada o ser viables legalment i tècnicament. En cas de dubtes, es facilitarà el suport necessari a través del correu participacio@elmorell.cat. Un cop finalitzat el termini de recollida de propostes s’iniciarà la fase de validació, en què una comissió tècnica formada per personal municipal les valorarà i determinarà si compleixen amb tots els criteris, alhora que en calcularà el cost aproximat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: